klimakteriet och ilska

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-22
Menopause är en tid av fluktuerande hormoner. Vissa kanske jämföra det med att vara i ett näst intill konstant tillstånd av premenstruella syndrom. Det finns de lyckliga kvinnor vars symtom är minimala och inte störa deras liv. Men för andra mindre lyckligt lottade kvinnor, som alla har menopausala symtom som finns, kan det vara en irriterande tid. När hormoner är fluktuerande vilt, kan detta ha en betydelse för ditt mentala tillstånd och du kan finna dig galen och arg som fan

Du behöver:.
Balsam eller vegetabilisk olja.
Kam.
Stor skål.
Diskmedel.
Handduk.
Hårspännen.
Metal löss kam.
Ansiktsservetter.
Nagelsaxar.
Kastrull.
Gammal tandborste.

Hormoner

Östrogen och progesteron är de viktiga kvinnliga könshormonerna som har föranlett puberteten och möjliggjort en kvinna att ha ett hälsosamt reproduktivt liv. Testosteron, det manliga könshormonet, är också närvarande i kvinnor och spelar en viktig roll. När östrogen, progesteron och testosteron dopp under peri-klimakteriet, eller omvänt, bli för högt, kan detta påverka serotoninnivåerna i hjärnan. Serotonin är den kemikalie som manipulerar humör, enligt Centrum för mensstörningar Reproduktiv Choice. När serotonin sjunker, så gör ditt humör.

Överväganden

Menopause är en tid av stora fysisk förändring för en kvinna. Det kan också vara en svår tid i sitt liv på grund av yttre påverkan. Hon kan fortfarande vara att uppfostra barn samtidigt ta hand om äldre och sjuka föräldrar, arbetar heltid, eventuellt agerar i rollen som ensamstående förälder eller i processen för skilsmässa. Hon får kämpa med andra åldersrelaterade hälsofrågor. Dessa faktorer kan orsaka stress, som kan bryta ut i ilska.

Undertryckt ilska och dess följder

Enligt Dana Crowley Jack, Ed. D, en psykolog på Fairhaven College vid Western Washington University i Bellingham, Washington, en länk mellan outtalade vrede hos kvinnor och depression har gjorts. När kvinnor blir arga, de får särskilt galna, påpekar hon. De rant, vrede, koka och oftast rikta sin ilska på sina nära och kära. Ilska är inte nödvändigtvis en dålig sak och kan även vara konstruktiva men det måste användas produktivt, för att lösa eller åtgärda problem och frågeställningar. Undertryckt ilska kan leda till hjärtinfarkt och högt blodtryck samt gastrointestinala problem, enligt den hösten 1998 Annals of Behavioral Medicine. Vissa kvinnor har undertryckt sin vrede och ilska hela sitt liv. När klimakteriet strejker, många tycker att de är mer out-tal och är benägna att låta sina vänner och familjemedlemmar vet exakt hur de mår.

Fördelarna med att utöva

Om du upplever ilska och raseri, överväga att utöva eftersom det stimulerar endorfiner, som är hormoner som minskar känslan av känslor, som ilska, minskar fysisk smärta och ökar halten serotonin. Motion hjälper kontrollera vikten, förbättra sömnen och hålla ditt system i balans, enligt hemsidan Menopaus Bleeding.

Uppmärksam på din kost

Tänk på vad du äter. Kost kan ha en stor inverkan på dina känslor. Ät livsmedel som är rika på omega-3-fettsyror och protein och begränsa socker, kolhydrater och koffein. Överväga att komplettera din kost med aminosyror eftersom det är känt att minska depression och ångest och anses vara en naturlig relaxerande. Det ökar serotoninnivåerna.

Previous:nothing Next:kost och normal avföring färg

Relaterade artiklar


 • komplexa partiella anfall hos barn
 • behandling för viktminskning
 • kan du ha din tid och samtidigt vara gravid?
 • hur du ger ditt barn Pedialyte, kreativt
 • skälen för fostrets undervegetationen
 • hur läka köldskada
 • orsakerna till stickningar och domningar lätt i fot
 • Varför har jag oregelbunden mens?
 • tecken på astma hos nyfödda
 • sjukgymnastik hos äldre strokepatienter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com