lekterapi för kvinnor i ämnet missbruk behandling

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-16
Särskilda program är särskilt utformade för kvinnor som är missbrukare. Dessa program kan hjälpa dem att återhämta sig och återupprätta social kompetens, kommunikationsförmåga och positiva beteenden som kan hjälpa dem undvika att missbruka ämnen när de har tillfrisknat. Vissa program inkluderar lekterapi, som kan användas för att hjälpa en kvinnlig missbrukare bygga självkänsla, övervinna den skam i samband med missbruk och ge missbrukaren en chans att återhämta sig utan att drabbas av känslomässig isolering

Du behöver:.
Olive olja.
Duschmössa.
Schampo.
NIT kam.

Vad är lekterapi?

Inrättandet av en lekterapi grupp för kvinnliga missbrukare kommer att kräva minst två, men helst fler medlemmar i gruppen. Spela terapisessioner fastställs för en 90-minuters period varje vecka, där kvinnor uppmuntras att spela brädspel och interaktiva spel med andra medlemmar i gruppen. Spel som Uno, Monopol, ledsen och Payday är populära val, men alla spel som innebär regler och multiplayer deltagande är acceptabla.

Fördelar med lekterapi

I "lekterapi med vuxna," Charles E. Schaefer förklarar myriad fördelarna med lekterapi när det används som ett verktyg för rådgivning kvinnor som är missbrukare. Missbrukare har ofta kommunikationsproblem och brist på förtroende frågor. Lekterapi kan användas för att övervinna motståndet mot socialisering och kommunikation, den kan användas för att fastställa rapport och allianser mellan rådgivare och missbrukare eller mellan medlemmar av lekterapi gruppen. Lekterapi bidrar till att förbättra social kompetens underskott.

Ytterligare fördelar är att kvinnor i grupp lekterapi interagerar med varandra socialt, lär sig att följa regler, erfarenhet vinna och förlora och lära sig att göra det med lämpliga reaktioner och beteenden. De förbättrar också deras förhandlingsförmåga. Kvinnor i lekterapi nytta av behovet av att samarbeta samtidigt som du spelar med andra gruppmedlemmar, och spel ge kvinnor ett andrum från det känslomässiga kaos som de ibland ansikte medan kämpar ett beroende.

Familj lekterapi

Om en kvinnlig ämne förövaren är gift eller har ett eller flera barn, familj lekterapi ibland erbjuds till hela familjen. Tid för limning behövs för att läka de känslomässiga banden mellan mor och hennes barn eller barn och mellan kvinnan och hennes make /maka eller andra större. Lekterapi gör att tid att spendera bara inrikta sig på att spela spel, med kvalitet en-mot-en tid med barnen, och lära sig att kommunicera som en familj igen.

Vissa anläggningar erbjuder även sängar och rum för ämne missbrukar kvinnor och deras barn, utbildningar om missbruk, föräldrautbildning, och utbildningar som lär bättre familjär kommunikationsförmåga tillsammans med familjen lekterapi. Familj lekterapi kan innebära samverkan mellan flera familjer eller helt enkelt samverkan mellan alla närmaste familjemedlemmar.

Previous:nothing Next:icke typiska klimakteriet symtom

Relaterade artiklar


 • hur man undviker bekämpningsmedel i dina barns kost
 • patientutbildning - Kegel övningarna
 • Memory-spel för seniorer
 • hur man medlidsamt hjälpa åldrande föräldrar
 • kost & motion planer för tonåringar
 • Syftet med prostata
 • vad ger hCG i en gravid kvinna?
 • typer av löss
 • dryck vattenrening
 • hur man ska behandla återkommande vaginos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com