metoder för anpassning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-09
Under hela vårt liv, är vi ständigt anpassa sig till våra ändrade förhållanden. Livet övergångar kan vara grov eller slät, beroende på våra grundläggande konstitution och utbildning för att motverka stress. Barn som undervisas grundläggande färdigheter att klara vid ung ålder är bättre rustade att hantera livets händelser. (* Se hänvisning 1 *) Vuxna kan lära sig att anpassa sig till stress senare i livet genom mental och fysisk tillämpning. Anpassning är förmågan att bearbeta stress effektivt, positivt förändra livet för den enskilde.

Energi

År 1936 införde forskaren Hans Seyle (1907-1982) ansåg far till Stressforskningsinstitutet, "Allmänna anpassning Syndrom", som beskriver de tre viktigaste faserna i stress anpassning och deras inverkan. (* Se hänvisning 2 *) Enligt Seyle har varje individ en begränsad reserv av anpassning energi som finns att hantera stress som bestäms vid födseln i genetik och personlighet. Denna pool av energi är del av människans anpassning till stress.

"Varje stress lämnar ett outplånligt ärr, och organismen betalar för sin överlevnad efter en stressig situation genom att bli lite äldre. "-Hans Seyle (* Se hänvisning 2 *)

Anpassning energi liknas vid ett sparkonto med ett tak på sin reserv. När utarmade, det kan inte återvinnas i livslängd av organismen. Varje varandra stress i livet bygger på det förråd av denna energi. Om ackumulerade och fortsatt stress råder, att det minskade reserven av makt effektivt hantera stress är nedsatt, vilket kan resultera i sjukdom eller dödsfall på grund av en alltför utmattad binjure-och immunsystemet.

Anpassning kräver val

Enligt Seyle är anpassning inte en sak, det är en process. Seyle beskriver tre grundläggande metoder för anpassning. De är "anpassning"-förutsatt att konsekvenserna av en situation, "kamp"-beslutet att gottgöra med eller ta bort stress helt, eller "flyr"-fly problemet helt och hållet. För att effektivt hantera stress, måste man välja någon av dessa tre strategier.

Fysisk anpassning till stress

Kroppen anpassar sig till stress genom att öka dess puls, andning och syretillförseln till hjärnan och musklerna. Detta uppvägs av en minskning av blodflödet till andra vitala organ såsom mage, lever, njure och hud.

Minskat blodflöde signalerar kroppen att bevara sin energi, deprimerande både immunförsvaret och sexuella funktion. Hormoner från hypofysen frigörs som endorfiner och buffert kroppens första svar på stress i ett försök att anpassa sig. Produktionen av socker ökar och sinnen skarpare. Dessa anpassningar beskrivs som stimulerar "sympatiska nervsystemet. "

De flesta människor har denna fysiologiska svaret på stress, men en minoritet av människor upplever det motsatta adaptiva svar på stress. I den senare gruppen, är blodtryck och andning sänks, och musklerna gå halta. (* Se hänvisning 2 *)

typer av stress

Stress kan orsakas av en plötslig händelse som att ta ett test, fånga en fisk eller gifta sig. Omständigheterna får inte osympatisk, men kroppens mentala och fysisk reaktion på stress kan leda till hälsa eller ohälsa. Stress kan vara kortvarig, till exempel en olycka, en händelse, ett personligt möte, eller den kan förlängas i form av en stressande förhållande, sjukdom eller jobb, för att nämna några

Relentless. stress över månader eller år kan leda till depression, hjärt-kärlsjukdomar, cancer eller stroke. Utveckling av effektiva strategier för stress påskyndar anpassning och ger en viss lättnad. (* Se hänvisning 3 *)

Anpassning för barn och vuxna

Aktiv Hälsa och wellness-program (AHWP) utvecklades under 1995 och testade på barn på grundskolan att utvärdera och bedöma väsentliga motorik och fysisk kondition. Programmet var utformat för att ge pre-tonåring barnen överlägsen kunskap om människokroppen, dess struktur, funktion och metoder för anpassning att förbättra hälsa och fysisk kondition och att förebygga sjukdomar. Programmet har varit framgångsrika och hävdar att barn som lär sig effektiva metoder för anpassning på en späd ålder genom ökad fysisk och motoriska färdigheter har en bättre chans till ett friskare vuxna liv. (* Se hänvisning 1 *)

Vuxna tenderar att göra uppror mot förändring och tycker att det är svårare att anta bättre hälsovanor senare i livet. Stärka kroppen med fysisk träning och utbildning sinnet tidigt i livet visar sig vara den starkaste metoder för anpassning en person kan ha att hantera livets utmaningar som de utvecklas.

Previous:nothing Next:pH-balans hos människa

Relaterade artiklar


 • klimakteriet libido behandlingar
 • hur man använder Proactiv under amning
 • Kan man vara gravid utan att veta?
 • Den genomsnittliga åldern för klimakteriet
 • hörapparatteknologi
 • över disk botemedel mot skabb
 • antibakteriell gel vs tvål och vatten
 • vad som orsakar smärta i benen vid menstruation?
 • hur man dricka lite mindre och ändå ha roligt
 • familjeplanering och preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com