mjölk utslag i spädbarn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-02
Det finns lite olika definitioner av mjölk utslag. Alla säger dock att detta utslag är ofarlig och försvinner av sig själv. Men om ditt barn har hudutslag eller eksem som inte kommer att försvinna, kan han vara allergisk mot komjölk. I detta fall att bli av med ditt barns hudutslag och andra symtom är både enkelt och svårt: Du kan inte ge henne någon mejeriprodukter, inklusive formel göras med komjölk

Identification

En Dictionary of Nursing definierar mjölk utslag som "en ojämn röd ansiktsbehandling utslag som är vanligt under de första månaderna i livet" och försvinner utan behandling.

Läkare och författare Su Laurent och Peter Reader använda termen "mjölk utslag" omväxlande med milier: små, vita, finne-liknande gupp på ditt barns hud. Dessa knölar är ofarliga och "kan komma och gå under de första veckorna," Laurent och Reader säga.

Du kommer vanligtvis ser milier på ditt barns kinder, panna och näsa, och ibland på armar och ben, bålen eller penis, enligt Babytalk tidningen redaktörer. Om du håller ditt barns hud ren och torr, bör knölar försvinna i ungefär två till fyra veckor.

Överväganden

Ett hudutslag hos spädbarn, men kan också vara ett tecken på komjölk protein allergi, säger Laurent och Reader.

Babytalk tidningen redaktörer säga mjölkallergi också kan orsaka kräkningar, diarré, kolik, nässelutslag, blodig avföring och underlåtenhet att trivas (vilket innebär att barnet inte få nog vikt).

Om ditt barn uppvisar ett hudutslag och någon av de andra symtomen ovan, vill du be din barnläkare om det kunde vara tecken på allergi. (Eller, om ditt barn visar inga andra symptom, men du bara vill se, fråga din läkare ändå, de flesta kommer att säga att de hade mycket hellre du ställa en miljon frågor hellre än att riskera barnets hälsa. )

Behandling

Om du amma ditt barn och du tror, eller din läkare tror, hon har en mjölkallergi, kanske du vill klippa alla mejeriprodukter från din egen kost och se om ditt barns symptom försvinna. Detta är också ett alternativ om din läkare inte tror att ditt barn har en mjölkallergi, men verkar ha en hel del problem med matsmältningen. Klipp mejeriprodukter ur kosten och se om det hjälper.

Kontrollera dock att du tar in tillräckligt med kalcium via andra livsmedel, såsom sojaprodukter eller gröna bladgrönsaker, råd Laurent och Reader.

Om du ger ditt barn formel kan allergiframkallande formel vara svaret. Denna formel är komjölk baserad, men görs med predigested proteiner. Det är proteiner "delas upp i sina mest grundläggande element," enligt redaktörerna på tidningen Babytalk

Statistik

Mjölk allergier är ovanliga. En eller två av hundra spädbarn kommer att ha en, enligt Babytalk tidningen redaktörer. Ditt barn är mer benägna att utveckla allergier om det finns en stark familjär anamnes på dem.

Bort mjölk från en allergisk barns kost kommer att avsevärt förbättra symtom. Du bör se betydande resultat efter ålder 2, säger Laurent och Reader.

Varning

Om du flaska mata ditt barn och upptäck hon har en ko allergi mjölkprotein kan ett annat alternativ vara sojabaserad mjölkersättning.

American Academy of Pediatrics, sade dock under 2008 att 10 till 14 procent av barn med en komjölk protein allergi också kommer att vara allergisk mot sojaprotein.

Det har också varit oro för att fytoöstrogener i soja kan ha koppling till tidig pubertet, Attention Deficit Disorder och sköldkörtelrubbningar, säger redaktörer Babytalk tidningen.

Om du har några av dessa farhågor är allergivänliga formeln förmodligen det bästa alternativet.

Previous:nothing Next:hur man sätter linser på

Relaterade artiklar


 • hur man undviker bekämpningsmedel i dina barns kost
 • Vilka är farorna med att dricka mjukt vatten?
 • embryon och fostrets tillväxt
 • vad som orsakar smärta i benen vid menstruation?
 • kost & polycystiskt ovariesyndrom
 • hepatit C & interferon behandling
 • hur man kan somna lättare - effektiva sätt
 • 10 sätt att få arbetskraft
 • hur man gör en armbåge brace hemma
 • hem rättsmedel för huvudet löss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com