nattlig hosta hos barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-04
En hosta är en vanlig företeelse hos barn och visar en irritation i luftvägarna. Orsakerna omfattar luftvägssjukdomar, allergier, astma och miljömässiga irriterande, såsom tobaksrök och insektsmedel. Ibland dagtid hosta blir värre på natten, andra hostar bara sker på natten. Eftersom en nattlig hosta kan vara symtom på en allvarlig sjukdom, är en korrekt diagnos viktig

Förkylningar och allergier

Ett barn med en kall normalt har överskott av slem i näsan och bihålorna. På natten kan det slem rinna ner i halsen, vilket genererade en hosta. Enligt Dr Greene, en professor och barnläkare, förkylningar är den vanligaste orsaken till nattlig hosta hos barn. Allergier kan också utlösa natthosta, eftersom de kan orsaka samma ansamling av slem.

Behandling

för nattlig hosta på grund av förkylning eller allergi, rekommenderar American Academy of Pediatrics (AAP) ge ett barn extra vätska under hela dagen och lägga fukt i luften på natten med en kall-dimma förångaren. Även om många hosta och mediciner allergi kan köpas över disk, varnar AAP att de varierar mycket i sina beståndsdelar och effektivitet, så att föräldrar bör alltid rådgöra med sin barnläkare först innan man behandlar sina barn med några mediciner.

Kors

Kors är en inflammation i övre luftvägarna, vilket begränsar luftvägarna nedanför stämbanden. Det kännetecknas av en distinkt hosta som liknar en skällande säl. I AAP att det är vanligare under vintermånaderna, och oftast drabbar barn mellan sex månader och tre år gamla.

AAP skiljer mellan två typer av krupp: spastisk och viral. Spastisk kors, oftast orsakad av en lindrig övre luftvägsinfektion, kommer vanligtvis plötsligt på natten. Viral kors utvecklas från en mer allvarlig virusinfektion i de övre luftvägarna. Utöver den säl som bark, blir andningen ansträngd eftersom luftvägarna ihop sig, och faran är att luftstrupen kommer att fortsätta att svälla så mycket att barnet inte längre kommer att kunna andas.

Behandling

När ett barn vaknar med krupp, experter på AAP råd att ha honom andas in varm, fuktig luft i 15 till 20 minuter. Ånga kan också hjälpa ett barn med viral krupp mår bättre, men det är inte lika effektivt som med krampaktig kors. Oavsett vilken form av kors föräldrar misstänker att deras barn har, säger AAP är det absolut nödvändigt att ringa barnläkaren direkt att se till att fler ingripanden inte behövs. Spastisk kors försvinner oftast inom några nätter.

Astma

Enligt American Lung Association (ALA), astma, en sjukdom där luftvägarna ihop sig för att orsaka andningssvårigheter, är den ledande allvarlig kronisk sjukdom bland barn. Vanligast i fem-till 17-åringar har den specifika triggers som kan inkludera motion, allergier, övre luftvägsinfektioner, kyla och irriterande ämnen. En återkommande natthosta kan indikera astma, även i avsaknad av andra klassiska symptom på sjukdomen, som väsande andning eller andfåddhet.

Behandling

Experter vid Mayo Clinic råda föräldrar att ringa barnläkaren om deras barn erfarenheter en nattlig hosta som varar i mer än ett par dagar. (Om andra symtom på astma är närvarande bör föräldrarna be om råd tidigare). Om astma diagnostiseras, den AAP anges att barnet kommer att behandlas under noggrann övervakning av hans barnläkare eller en specialist för att hantera och kontrollera sjukdomen.

Previous:nothing Next:spädbarnsdiarré behandling

Relaterade artiklar


 • tills vilken ålder ska jag sterilisera vatten för flaskor?
 • sätt att avyttra dambindor
 • Fördelarna med blötläggning fötterna i Epsom salt
 • livsstilsförändringar för att minska prostatacancer
 • uttjänta processen
 • Adipex phentermine biverkningar
 • lakterande bröst anatomi
 • epidural injektion biverkningar
 • ärftlig risk för diabetes hos barn
 • define antikroppar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com