orsakerna till en ögonfärg förändring

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-19

Inledning

När det gäller ögonfärg, kan ögonen variera från grönt till brunt, till blått och allt däremellan. Din ögonfärg är baserad bort av pigment i ögat som kallas melanin. Beroende på gener vidare till dig av både din mamma och pappa, kommer du att vara född med en viss ögonfärg, men över tiden som ögonfärgen kan ändras på grund av en rad olika omständigheter

Barn

Ögonfärg förändringar i barn är ofta på grund av förseningar i produktionen av melanin. Den större mängden melanin som finns i ögat betecknar oftast en mer brun nyans. Enligt doktor optikerprogrammet Burt Debow, många barn föds med blå ögon, bara för dem att byta allteftersom barnet blir äldre. Detta beror på en brist av melanin som ökar allteftersom barnet utvecklas. Med tiden kan den ökade melanin orsaka ögonen kan växa mörkare och mer brun eller hassel i färg. Detta är inte alltid fallet, eftersom vissa barn verkligen föds med blå ögon.

Pupillstorlek

Ögonfärg kan också ändras när eleverna vidgas och krymper. En förändring i pupillstorlek vanligtvis förknippas med en förändring i ljus eller en förändring i känslor. Som elev vidgar, är melanin pigment i iris drev tillsammans orsakar en mörkare ser ögat. Som elev krymper, melanin pigment bredde ut att ögonen blir ljusare i färgen

sjukdom

De flesta naturliga ögonfärg förändringarna är små och sällan märkbar. Dock kan vissa sjukdomar orsaka dramatiska förändringar i ögonfärg. Till exempel kan vissa sjukdomar ändra en ögonfärg från brun till blå resulterar i heterokromi (två olikfärgade ögon). Vanligast Horner syndrom, vissa former av glaukom, och Fuchs's sjukdom kan orsaka en förändring av ögonfärgen.

Ålder

Ålder är den vanligaste orsaken ögonfärg kan förändras. Enligt Dr Burt Dubow, OD, mellan 10 och 15 procent av den kaukasiska befolkningen kommer att uppleva en förändring av ögonfärgen som de gamla. Detta beror vanligtvis på att en försämring av färg pigment i ögat, eller en förlust av melanin granulat i ögonen över tiden. Detta kan orsaka att ögonen blir lättare som du ålder.

Previous:nothing Next:Varför ska du ha vit på sommaren & svart på vintern?

Relaterade artiklar


 • biverkningar av steroider för kvinnor
 • skälen för fostrets undervegetationen
 • patientutbildning - Kegel övningarna
 • övningar under graviditet för enkel leverans
 • lever med en rökare
 • hur man säkert ta dina mediciner
 • cykler av hårväxt
 • struktur av muskelfibrer
 • hår drogtest faq
 • hälsoeffekter av flerbarnsfödsel bebisar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com