roll NADH & fadh2

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-26
Cellmetabolismen processer inbegripa en rad kemiska interaktioner som arbetar för att ge energi och näringsämnen för cellen. Dessa interaktioner består av metaboliska vägar som regleras av enzymet reaktioner. Roller NADH och FADH2 blir att fungera som elektron bärare vid specifika åtgärder inom ämnesomsättningen processen

Identification

Under hela cellens ämnesomsättning process måste den tillverka den energi den behöver för att fungera. Den cellandning är utformad för att producera ATP-som även kallas adenosintrifosfat-vilket är den energi bränslet i cellen. Både NADH och FADH2 deltar i cellandningen processen. Glykolysen och citronsyracykeln är två metaboliska vägar som leder upp till framställningen av ATP. NADH är en produkt av båda dessa processer, medan FADH2 är en produkt av Krebs cykel.

Glykolys

Glykolys är den process där glukos bryts ner och används för att skapa pyruvat molekyler, som också är en typ av socker. Detta är det första steget i cellandningen processen. ATP molekyler som produceras från en tidigare andning cykel återvinns. Deras energi används för att bidra till att bryta ner glukos molekyler. Under denna process för att skapa pyruvat, NADH molekyler tillverkas. Glykolysen sker inom cellens cytoplasma. Därifrån NADH molekyler resa till de strukturer mitokondrier cellen där nästa steg i cellandningen börjar.

Krebs Cycle

Krebs Cycle-även känd som "citronsyracykeln"-är där citronsyra molekyler tillverkas och sedan bryts ned till energi till cellens användning. Den energi som produceras i Krebs Cycle lagras inne NADH och FADH2 molekyler för användning inom elektron transportkedjan, som är nästa steg i cellandningen. Eftersom alla dessa cykler, eller stadier, är uppenbara, upprepande, kan för varje väsentligt molekyl typ återvinnas och användas i nästa omgång.

Funktion

Som elektron bärare, NADH och FADH2 hjälpa till med att leverera behövs elektroner genom elektron transportkedjan. Den kemiska sammansättningen av både molekyler är avgiftsbelagd. Under elektron transportkedjan, är dessa avgifter skickas vidare genom en serie av nio steg som i slutändan skapar H2 molekyler. Skillnaden mellan de två är NADH, som introducerades i början av elektron transportkedjan. Det förefaller FADH2 runt det tredje steget i processen

elektron transportkedjan

elektron transportkedjan sker under den sista skede av ATP produktionen. Denna etapp sker inom mitokondrierna strukturer som sitter i cellens cytoplasma. NADH och FADH2 som energi (kostnad) behövs för att konvertera O2 molekyler till H2O. Integral membranproteiner arbeta med NADH och FADH2 att skapa det tryck som behövs för att flytta H2 molekyler genom mitokondrierna membranet. När H2 molekyler in i mitokondrierna, ATP syntes, eller ATP produktionen kan börja.

Previous:nothing Next:vad man ska göra för att bli av kvinnliga ansiktshår

Relaterade artiklar


 • typer av mammogram
 • behandling och botemedel för smärtsam förlossning samlag
 • sätt att stoppa snarkning
 • vad är orsakerna till frekventa kräkningar hos barn?
 • jämföra laserbehandling BPH
 • nyfödda kylbehandling information
 • Hur man blir äggdonator i din stad
 • hur man hittar nedläggning efter ett missfall
 • hur du håller koll på din menstruationscykel
 • hur du förbättrar din plan vård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com