saker att göra efter att komma ur drog Rehab

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-24
Efter din frigivning från ett behandlingshem, kan du vara nervös för vad de ska göra härnäst. Det finns inga garantier att du kommer att hålla oss nyktra om du inte fortsätta dina ansträngningar hemma. Många människor är dock inte återhämta sig från missbruk och gå på att leva hälsosamt meningsfullt liv utan att använda droger eller alkohol. Rehabiliteringscenter är en skyddad miljö, och att de inte ger dig praktisk erfarenhet för ditt dagliga liv. Detta måste göras efter frigivningen, och det kan göras med stöd och målmedvetenhet.

Du behöver:
Öppen, ärlig kommunikation med din läkare och sjukhuspersonal
. Vänner eller förespråkar.
En överlevnadsfördel mentalitet och viljan att skydda dig.

fortsatt behandling

Hitta en stödgrupp. Några vanliga nationella och globala grupper är Anonyma Alkoholister, Anonyma Narkomaner, Kokain Anonym och Marijuana Anonymous. Dessa är bara några av de program som finns.
Även 12-steg återhämtning grupper är de mest kända stödgrupper för narkotikamissbruk, det finns andra, inklusive grupper på lokal kyrkor och alumner grupper från rehab du behandlades i . Fråga din rådgivare om anläggningens öppenvården program eller be din religiösa rådgivare om en tro-baserad grupp i ditt område.

Stödgrupper är din anslutning till andra människor att göra med samma problem och bekymmer som du gör. Hitta en person inom stödgrupp som du väljer som har haft en avsevärd tid investerat i nykterhet, och be om deras telefonnummer. Ring denna person när du är i behov av hjälp, eller bara behöver någon att prata med.

Terapi är också bra när det görs individuellt med en psykolog, psykiatriker eller en socialarbetare som specialiserat sig på kemiska beroende. SAMSHA (missbruk och psykisk Health Services Administration) har en hemsida med en sökmotor för lokala leverantörer i hela landet. Länken i Resources.

Finansiella rehabilitering

Hitta ett jobb som inte inkluderar hantering av droger eller alkohol. Din rådgivare eller familjemedlemmar kanske kan hjälpa dig att hitta en, men du måste vara beredd att arbeta. Skriv ut en särskild handlingsplan för att betala av skulder och räkningar. Lista alla monetära ändrar du behöver för att göra, om en person eller ett företag. Bestäm när du ska betala varje skuld och satte ett bestämt mål att göra det. Gör din finansiella ändras genom att följa upp dessa planer.

Förhållande rehabilitering

Gör en lista på alla de människor som du ont under ditt missbruk, om du inte redan har gjort det under din vistelse i drog Rehab. Lista de sätt som du ont varje person, och hur du kan åtgärda situationer. Inte allt som du har gjort lätt kan fastställas. Ibland är det enda sättet att göra saker rätt att fortsätta leva nykter och drogfri att visa andra att du har ändrat.

Apologize till varje person du har ont, och be dem om det är något som du kan göra för att förbättra din relation. Var villig att följa upp med vad de ber dig att göra, inom rimliga. Räkna inte med att alla ska vara villiga att prata med dig. Det kommer att finnas de som har alltför ont att förlåta. Respektera deras önskemål och fortsätta att förbättra ditt liv på andra sätt.

Sober boende

Fråga din rådgivare, psykiatriker eller kurator om boende efter rehab. Om du redan har en plats i åtanke, till exempel en släkting eller vän, överväga alla möjliga utfall av situationen först. Har din familj vill att du ska komma hem än? Har ditt droger vän användning eller alkohol?

Titta upp lokala nykter levande hus, eller halvvägs hus i ditt område. Skriv ut en lista med för-och nackdelar för var och en. De flesta nykter hus kommer att ha några riktlinjer som youmust följa för att fortsätta leva där. Riktlinjerna kan vara irriterande ibland, men de är där för att skydda och hjälpa dig. I början av din återhämtning, kanske du inte har kännedom om alla de situationer som kan leda till att använda droger igen. Lita på din rådgivare och personalen på nykter eller halvvägs hus, och åtminstone prova det.

Juridiska frågor

närvara vid alla möten med din skyddstillsyn eller villkorlig frigivning officer om du har en. Visas för alla domstol datum också. Var noga med att tala med din advokat eller offentlig försvarare om det faktum att du har avslutat ett rehabiliteringsprogram. Det finns vanligtvis rättslig leniencies för narkotikabrottslingar som fullföljer sådana program. Som läkemedelsbehandling täcks av sekretess lagar, måste du skriva en release av information med de medicinska journalerna personal på rehab anläggningen du bott i.

återfallsförebyggande

Vet dina triggers. Triggers är människor, platser och saker som lockar dig att använda. Stress är en vanlig utlösande faktor för många missbrukare. När du blir stressad ut, har en handlingsplan redo att följa. Plan för att ringa ett samtal till en supprtive person eller ta en promenad med en familjemedlem, till exempel.

En av de svåraste triggers för att övervinna är människor. Undvik personer som använder droger. Inte avsiktligt söka dessa människor ut. Om du funderar på möte med eller prata med en av dessa människor, är du redan i ett riskområde för återfall. Ring en stödjande person omedelbart.

Gå inte till platser där du har köpt, sålt eller använt droger. Komplett undvikande är viktigt under de första månader till ett år av nykterhet. Platser kan få dig att börja reminiscing om droger, vilket i slutändan kan leda till slutet av din nykterhet.

Behåll din nykterhet genom att arbeta med din terapeut, kurator eller socialarbetare. Få stöd från människor och nå ut till hjälp när du behöver det.

Previous:nothing Next:stamceller behandling för lupus

Relaterade artiklar


 • Solarier & graviditet
 • tetanusvaccin information
 • hur man gör en armbåge brace hemma
 • astma ökar hos barn
 • krav för Medicare
 • tecken på infektion efter gallblåsan kirurgi
 • fördelarna med röntgenstrålar
 • tecken och symtom på anemi under en graviditet
 • kan du vara gravid och har en ljus period?
 • hälsorisker för gravida tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com