smärtlindring för gravida

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-19
Medan gravid, kommer du att stöta på en rad värk och smärta som du aldrig har upplevt tidigare. Från en enkel ryggsmärtor till magkramp och muskelsammandragningar, hittar du att du ofta plågas av smärta i någon form, och desperat att hitta ett sätt att stoppa smärtan. Tyvärr, medan gravid du är begränsad till vilken typ av narkotika som du kan ta, men några är säkra. Förutom medicin kan du hitta andra smärtlindring som lindrar din värkande kropp under en övergångsperiod och stressig tid i ditt liv.

OTC Medicin

Om du är den typen av person som automatiskt når mot medicinskåpet när smärtan träffar, så ska du veta vilka typer av över disk läkemedel är lämpliga för användning av en gravida kvinnor. Även om du kan lita på ibuprofen, acetylsalicylsyra eller naproxen när du har smärta medan inte är gravid, ska du veta att dessa läkemedel inte rekommenderas för gravida kvinnor att ta. Den innehåller NSAID smärtstillande som kan vara farligt för en kvinna väntar. Istället fastnar på paracetamol och följa regelbunden dosering instruktioner. Om din smärta inte avtar, tala med din läkare om receptbelagda läkemedel som du eventuellt kan använda.

Värme och massage

Använda värme och massage finns två sätt som du kan undvika att ta medicin när du är gravid. Medan mycket höga temperaturer i allmänhet inte rekommenderas, eftersom de kan farligt höja din kärntemperatur, värme badkar eller dusch till 100 grader och nedåt är bra. Se till att du tar pauser varje tio eller tjugo minuter för att ge din kropp en chans att svalna. En bubbelbadkar kan vara mycket avslappnande för rygg och ben. Om du föredrar en massage, titta in i en massös som specialiserat sig på prenatal massage. De har speciella bord byggt för att rymma en gravid kvinnas växande kropp så att hon kan njuta av smärtlindring i komfort.

Kosttillskott

När gravid, kan du uppleva förlamande kramp i benen i mitt i natten, och kan ha bestående biverkningar i flera dagar efteråt. Detta orsakas av en kaliumbrist. Kalium reglerar muskler sammandragningar, vilket innebär att om du inte får nog, kan du uppleva smärtsamma muskelspasmer som oftast förekommer i vadmuskeln. Att se till att få tillräcklig näring genom en balanserad kost och kosttillskott är viktigt att avlasta att mitt i natten smärta. Din läkare kan också ordinera en fristående kalium tillägg för att avvärja det kramper. Om det händer, se till att börja massera din vadmuskeln omedelbart att slappna av muskeln så att du kan somna om.

Previous:nothing Next:salmonella hos barn

Relaterade artiklar


 • tecken på astma hos spädbarn
 • epidural injektion biverkningar
 • information om Botox och piriformis syndrom
 • fostrets tillväxt komplikationer
 • hur du håller ditt badrum grodden och bakterier gratis
 • familjeplanering och preventivmedel
 • zon diet säkerhet under en graviditet
 • stadier av klimakteriet
 • mat som förstorar bröst hos män
 • hälsoproblem från nagelbitning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com