steg i tillämpningen komprimering bandage

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-25
Kompressionsbandage kan behövas för olika medicinska frågor, från att stoppa blödningen att minska ledinflammation. Lärande rätt steg för inslagning eller tillämpa komprimering bandage eller täckande förband kommer att behandla sådana villkor säkert och effektivt. Försök att alltid förvara material ren och steril. Sök professionell hjälp om du är osäker på villkor eller i fall av en icke-hotande medicinska behov som ödem

Du behöver:
Öppen, ärlig kommunikation med din läkare och sjukhuspersonal.
Vänner eller förespråkar.
En överlevnadsfördel mentalitet och viljan att skydda dig.

Tryck förband

Placera en ren, steril kompression eller tryckförband på någon sår eller skada som innebär blödning. Genom att trycka ner på såret, eller kompression, hjälper långsam blödning och uppmuntrar koagulationsprocessen ska börja. Försök att höja den skadade kroppsdelen om möjligt. Fortsätta att gälla fast tryck på såret med komprimering bandage, och därefter fast bandage genom att linda ytterligare bandage runt kudden tills medicinsk hjälp anländer. Vira bandage runt såret, överlappande ändar och säkra den på plats över såret. Detta hjälpmedel i koagulering. Inte slips eller wrap så hårt att du avbröt blodtillförsel eller cirkulation.

Terapeutiska Bandage

Terapeutiska bandage ofta används för problem med blodcirkulationen i individer med diagnosen venös insufficiens. Detta innebär att venerna i nedre extremiteterna har svårt att pumpa blod deoxygenated tillbaka upp mot hjärtat. Kompressionsbandage används i sådana fall måste tillämpas noggrant för att säkerställa stöd för försvagades nerver, men inte så hårt att blodcirkulationen blir lidande.

Använd 8 till 10 centimeter elastiska bandage på de nedre extremiteterna. Börja omslag på den lägre delen av det område som ska förpackas. Bandaget rulle ska hållas i den dominerande hand med platta delen uppåt och mot utsidan. Rulla ut bandage som behövs, med jämnt tryck och dra i närheten av extremiteten.

Skiktning

kompressionsbandage ofta måste vara skiktad. Till exempel, när förpackningen Den nedre delen på grund av ödem, är personens fotled, kalv och ibland knä inslagna.

det första på ett lager komprimering bandage omslag till foten och vristen, som täcker alla ytor av fotleden. Överlappning kanterna, och säkra med tejp. Starta det andra skiktet på knä och arbeta sig ner kalven att uppfylla det första lagret på toppen av vristen eller smalbenet. Wrap det andra skiktet på tvären till det första lagret, eller i motsatt riktning av det första lagret. Detta är känt som Putter korset bandage teknik.

Previous:nothing Next:Vilka är de fysiologiska effekterna av drogmissbruk?

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar smärta i benen vid menstruation?
 • löss villkor & symtom
 • tetanusvaccin information
 • barn perifer neuropati symtom
 • morgon huvudvärk hos barn
 • effekterna av bantningspiller på menstruationscykeln
 • östrogendominans & ledvärk
 • hur du håller ditt badrum grodden och bakterier gratis
 • sjukgymnastik hos äldre strokepatienter
 • familjeplanering och preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com