steg till ett bröst

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-20
Bröst själv-undersökningar (BSE) har tidigare betraktats som ett viktigt verktyg för tidig upptäckt av bröstcancer. Idag, enligt American Cancer Society, är det acceptabelt för kvinnor att välja att inte göra ett bröst själv examen, eller att välja att bara göra BSE ibland. Men American Cancer Society rekommenderar fortfarande kvinnor vara medvetna om hur deras bröst ser ut och känns vid olika tidpunkter under menstruationscykeln och olika skeden i livet. Denna process kallas bröst självkännedom. För kvinnor som väljer bröst självrannsakan finns det fem steg att följa

Förberedelser

Enligt Mayo Clinic, den bästa tiden att göra en egen examen är några dagar efter slutet av din menstruation. Kvinnor som är gravida eller i klimakteriet bör välja en viss dag i månaden att göra sitt BSE. Även om det inte är nödvändigt att göra ett prov varje månad, är det lämpligt att upprätthålla ett register över dina observationer i en anteckningsbok.

Observation

De tre första stegen i en egen examen ingå observation. För steg ett, stand bar överkropp framför en spegel. Håll axlarna rakt och lägga händerna på höfterna. Observera storlek, form och utseende på dina bröst. Om du märker förändringar i dina bröst ser ut, inklusive eventuella puckering, svullnad, hudutslag eller rodnad, omkastning av bröstvårtorna eller annan förvrängning, kontakta din läkare. I steg två, höjer armarna över huvudet och och leta efter samma anomalier. Steg tre innebär att pröva dina bröstvårtor för någon vätska som kan utsöndra från en eller båda bröstvårtor. Om du ser vätska, oavsett om det är klart, mjölkaktig, gul eller blodig, kontakta din läkare.

Fysisk

De två sista stegen innebär att undersöka dina bröst med fingrarna för att leta efter ovanliga klumpar eller avvikelser under bröstet hud. Låg platt på rygg för steg fyra. Lyft ena armen över huvudet och undersöka motsvarande bröst med den andra handen, dvs använda din högra hand för att granska din vänstra bröst. Använd fingertopparna och tryck ner på bröstet och gör små cirklande rörelser, sedan gå vidare till nästa område av bröstet. Börja i toppen och arbeta dig nedåt. Täcka hela bröstet. Byta sida och upprepa proceduren. Steg fem upprepar förfarandet i steg fyra, men den här gången kommer du att stå upp. Om du hittar några ändringar från tidigare själv-tentamen, kontakta din läkare.

Previous:nothing Next:define tendinit

Relaterade artiklar


 • Graviditet & anti depressiva
 • låg kortisol symtom
 • testosteron för hypogonadism
 • familjeplanering och preventivmedel
 • ländryggen skador
 • hepatit C & interferon behandling
 • biverkningar av Depo-estradiol
 • vad är orsaken till kollagen härdning?
 • klimakteriet libido behandlingar
 • sätt att stoppa svettiga handflator
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com