utveckling av grovmotorik

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-09

Du behöver:
e-bok är för information och utbildning bara, kontakta withyour läkare och närstående specialister området innan
. .

Utveckling av grovmotorik

När ditt barn är fött, hon redan har en viss grovmotorik. När hon tar sitt första andetag och börjar klaga, är hennes armar och ben fäktar redan om. De skakar med ansträngning, men hon kommer snart att bli mer samordnat. Under de närmaste åren kommer du att se henne noga, och undrar ofta om hon är normalt i hennes utveckling. Hur hon utvecklar sin grovmotorik kommer berätta mycket om hennes övergripande utveckling.

Your Brain

Hjärnan är en otroligt komplicerad och sofistikerad processor. Området ansvarar för förflyttning av höger ben är skild från området ansvarar för förflyttningen av den vänstra armen. I själva verket är den högra sidan av hjärnan som ansvarar för rörelse på vänster sida av kroppen och vänster hjärnhalva för höger sida. Därför är normalt hjärnans utveckling i livmodern det första steget i grovmotoriska utvecklingen.

dina nerver

Inte bara måste hjärnan sända rätt signaler, men de nerver som utför signalerna måste fungera hela vägen från hjärnan till slut källan. De signaler som skickas genom att skicka kemikalier från en nerv till nästa, är ungefär som el skickade ner en linje. Nerverna måste vara korrekt ansluten och isolerade för de kemikalier som ska skickas på rätt sätt.

Dina muskler

Muskler måste också utvecklas, anslutna till de nerver som ger dem kommandon och bifogas dina ben på ett sätt som gör det möjligt dem att svara på de signaler de får, till kontrakt och slappna av på kommando. Muskler utveckla massa och styrka när de används, men är svaga och diskett om kommandon inte komma igenom.

Grovmotorik

grovmotoriska hänvisar till stora muskler som för oss i allmänhet sätt som krypa, gå, springa , hoppa, kasta, vända oss och ändrar position. De är de muskler som vi använder för balans och koordination. Varje steg i motorisk utveckling bygger på trappan innan. Ditt barn måste kunna hålla upp huvudet för att lyfta bröstet bort filten, för att börja krypa. Han måste kunna stå inför att lära sig gå, innan han lär sig att köra.

Milstolpar

Utvecklingen av grovmotoriska färdigheterna på ett förutsägbart sekvens. Inom ett visst åldersintervall, ska barn kunna utföra vissa uppgifter. Varje barns utveckling boklistor dessa. Vad är viktigt att veta är att en fördröjning av utvecklingen i ett område är nog inte oroande om det inte är förknippad med förseningar på andra områden. Ett barn som pladdrar och ler och tar tag i föremål och interagerar korrekt men är inte riktigt kryper när barnet böcker säger att han bara ska utvecklas i sin egen takt. Ett litet barn som går med en udda gångstil, gör grymtande ljud men ingen vokalljud och griper tag i objekt men konsekvent missar behov noggranna övervakning och förmodligen ytterligare utvärdering.

Förseningar

Våra hjärnor, nerver och muskler har en fantastisk förmåga att kompensera för glapp i utvecklingen. Tidiga insatser är nyckeln till att hjälpa ett barn att övervinna ett utvecklingsperspektiv problem. Barnneurolog kan diagnostisera förseningar. Fysisk och arbetsterapi kan bidra till att återupprätta dåliga anslutningar, att träna musklerna arbeta normalt, och stärka underutnyttjade muskelgrupper. Om dina instinkter säga dig något är fel, bedriva utvärdering och verka för ingripande för ditt barn.

Previous:nothing Next:metoder för anpassning

Relaterade artiklar


 • hur man får läkaren att lyssna
 • Vad är levande löss ägg?
 • Vad är en normal hCG nivå i 4 veckor gravid?
 • Vanliga frågor om erektil dysfunktion
 • kvinnors sköldkörtel symtom
 • Så för att lindra din förstoppning naturligt
 • hur du utför en prostata tentamen
 • sätt att få en hälsosam graviditet
 • define senor
 • hur man får barnen att tvätta händerna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com