vad man ska göra för att bli av kvinnliga ansiktshår

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-26
Överdriven ansiktshår om kvinnor kan vara ett resultat av hormoner, genetik, åldrande eller medicinska tillstånd som polycystiskt ovariesyndrom. Många kvinnor anser ansiktshår fula eller pinsamt. Metoder för att bli av kvinnliga ansiktshår inkluderar blekning, rakning, plockning, vaxning, epilering, laser hårborttagning och elektrolys. Dessa metoder varierar i biverkningar, kostnader och effektivitet. För plötsligt, tjocka ökning av kvinnlig ansiktshår, bör du rådgöra med din läkare

Hårborttagning Alternativ

Blekning är ofta det första steget för kvinnor som har mest fina hår som är lite mörk. Detta är inte en hårborttagning metod, men ett enkelt sätt att dölja hår och göra dem mindre märkbar. Blekning kan göras för mindre än $ 15 och kommer i allmänhet att orsaka minimal hudirritation.

Rakning är ett annat enkelt hårborttagning metod, men är inte populärt för kvinnor med ansiktshår. Trots myten, inte rakning inte gör håret växa tillbaka snabbare eller tjockare, enligt American Family Physician. Detta hårborttagning metod kan göras för mindre än $ 10, och biverkningarna kan vara mindre skärsår, inåtväxta hårstrån och hudirritation.

Plockning är troligen det minst kostsamma hårborttagning metod och resultat pågå i upp till åtta veckor. Denna metod använder pincett eller andra enheter som plockar flera hårstrån samtidigt, men är inte bäst för större områden. Vaxning sysselsätter användningen av heta vax spridda över huden. Vaxet hårdnar runt håret och dras av i motsatt riktning mot hårväxten, dra hår från deras folliklar. Vaxning kan orsaka brännskador på huden, irritation, inåtväxta hårstrån och i extrema fall, ärrbildning.

Depilation använder en kemisk kräm för att lösa hårstrån. Resultaten upp till två veckor. Använd speciella formler särskilt för kvinnliga ansiktshår för att minimera irritation. Den vanligaste biverkningen är kemiska brännskador från att lämna in krämen på för länge. De flesta krämer kostar $ 10 eller mindre.

Laser hårborttagning är en nyare hårborttagning metod med lågintensiv laser för att ta bort upp till hundra eller fler hårstrån i taget. Laser hårborttagning kan ta flera behandlingar för hårborttagning att bli permanent. Priset på laser hårborttagning beror på området och antalet behandlingar, men kan variera från $ 150 för en enda behandling för tusentals dollar för flera.

Elektrolys använder en nål för att infoga en elektrisk ström i huden och dödar hårsäcken, enligt American Family Physician. Håret tas sedan bort med pincett. Processen är långsam och sker genom ett hår i taget. Smärtan nivå är också högre med denna hårborttagning metod. Kostnaden beror på den professionella timlön och hur lång tid det tar för de områden som erhåller hårborttagning.

Överväganden

Du bör överväga de olika metoderna hårborttagning, deras biverkningar och kostnader innan du bestämmer vilken metod som är rätt för dig . Det är bäst att börja med en billigare metod, som rakning eller epilering, och bedöma dess effektivitet innan man går vidare till dyrare och permanenta metoder.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på binjuren högt blodtryck

Relaterade artiklar


 • oral munsårsbehandling
 • hår drogtest faq
 • mat mögel fakta
 • öra bevattning förfaranden
 • klimakteriet libido behandlingar
 • hur man kan stoppa örat ringmärkning
 • homeopatisk behandling för sklerodermi
 • struktur av ortopediska skor
 • effekterna av koffein på en baby
 • barn munsårsbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com