Hur man avgör om H1N1-viruset vaccinet är värt riskerna

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-24
Varje influensasäsongen människor besluta om att ta emot influensa skott. Det nya valet amerikanerna måste göra är om de vill få H1N1-viruset, eller svininfluensan, vaccin. Många människor är försiktigt närmar sig vaccinet debatt, eftersom alla risker med H1N1-virus vaccinet är ännu inte kända
1.
Bestäm om du eller din familj anses högriskindivider. Center for Disease Control (CDC) att barn under 2, seniorer, gravida kvinnor och personer med kroniska sjukdomar och respiratoriska problem är de mest benägna att utveckla komplikationer om de fångar H1N1-viruset.
2.
Bestäm om nasal dimma eller skott injektion form av vaccinet är rätt för dig. Den nasala dimma form av vaccinet innehåller levande H1N1-viruset, och rekommenderas inte för barn under 2 eller gravida kvinnor. Dessutom kan personer som använder nasala dimman sprida H1N1 viruset till andra, eftersom de använder en form av viruset som är levande och smittsam, så om du har barn eller gravida kvinnor i ditt hushåll du kanske inte vill riskspridning svininfluensan till dem.
3.
Fråga din läkare om H1N1-virus vaccinet innehåller kvicksilver som konserveringsmedel. Säsongen influensa skott använder Timerosal, som är en kvicksilver-baserade konserveringsmedel. Kvicksilver är en tungmetall som kan orsaka bestående neurologiska skador hos spädbarn och barn. Gravida kvinnor och barn är mest i riskzonen för att utveckla komplikationer om de inte använder ett timerosal utan vaccin.
4.
Väga riskerna med att fånga H1N1 Virus och utveckla komplikationer av vaccinet . Dr Jenny Ashton har sagt att en av riskerna av H1N1 virus vaccinet är utvecklingen av Guillian Bar syndrom, som är en neurologisk sjukdom är en autoimmun tillstånd som leder till en gradvis försvagning av nerver. Risken att utveckla GBS av H1N1-viruset vaccinet tros vara en på miljonen. Vi vet ännu inte om det finns några andra risker med svininfluensavaccin.
5.
Bedöm själv. Forskning H1N1 virus vaccinet genom att läsa litteratur på andra vacciner, prata med dina läkare, och väga riskerna med att fånga virus och utveckla komplikationer från vaccinet. Bestämma om du väljer att vaccinera sig är ett personligt beslut som varje individ måste göra för sig själva när de har utbildas om H1N1 virus vaccin och dess risker.


Previous:nothing Next:hur man undviker förkylning och njuta av semester

Relaterade artiklar


 • define tendinit
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • vad är enhetliga acceleration i fosterövervakning?
 • olika organ system
 • förebyggande av diabetes livsmedel
 • biverkningar av steroider för kvinnor
 • barn knäproblem
 • naturlig familjeplanering & amning
 • hur man säkert ta dina mediciner
 • tecken och symtom på diabetes hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com