Hur mycket ska du väga?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-29
Som du kanske tror, bör män och kvinnor i samma höjd väger inte samma sak. Men använder du samma beräkning för att avgöra vad denna vikt bör

Du behöver:. .
Vätskeersättning Vätskor
Juice.
Vatten.
Bland livsmedel såsom bröd, buljong, bananer, ris.
Popsicles.
Ice Chips.

Beräkningar

idealvikten för en kvinna 5 meter hög är 100 pounds. Om du är längre, tillsätt 5 pounds för varje tum över 5 meter. Om du är kortare än 5 meter, subtrahera 5 pounds för varje tum. Nu använder detta nummer för att avgöra din ram storlek-och i slutändan, din idealvikt. Om din handled är 6 inches runt, du har en medium ram. Om det är mindre än 6 inches, har du en liten ram och du bör dra av 10 procent från den beräknade vikten för att hitta din idealvikt. Om din handled är större än 6 inches, 10 procent till den första siffran.

Helst väger en 5-mul-lång man 106 pounds. Om du är längre än 5 meter, lägg till 6 pounds för varje tum över 5 meter. Om du är kortare än 5 meter, subtrahera 6 pounds för varje tum. Män har en medium ram om sin handled är 7 inches runt. Om den är mindre, dra av 10 procent av antalet som beräknats ovan. Om det är mer, 10 procent till beräkningen. Detta är din idealvikt.

Kön

Vikt riktlinjerna bygger på en mätning som kallas body mass index (BMI). En man idealvikt är ca 2,06 BMI-enheter högre än en kvinnas idealvikt. Detta beror på att män är mer muskulösa än kvinnor. Kvinnor har mer fett än män och muskler väger mer än fett. Därför är män förväntas väga mer än kvinnor i samma höjd.

Fett

Den procentuella andelen fett som ingår i din vikt är hur du avgöra om du är på en normal, överviktig eller fet räckvidd. Det finns många sätt att mäta fett, inklusive hudveckets bromsok, få vägde under vatten eller bioelectrically. Män och kvinnor som har 15 procent till 25 procent kroppsfett anses vara normal. De med upp till 29,9 procent kroppsfett är överviktig. Och med mer än 30 procent kroppsfett anses vara överviktiga.

Barn

Det finns en något mer komplicerat sätt att beräkna hälsosam vikt för barn, med två olika BMI diagram eftersom mängden kroppsfett skiljer på kön . Vid check-up tid, en vårdgivare tomter barnets BMI på en tillväxtkurva. Att tillväxt är jämfört med barn i samma åldrar och talar om i vilken percentil barnets tillväxt faller. Barn vars BMI är lägre än den 85: e percentilen anses vara en hälsosam vikt. De på eller högre än den 85: e percentilen är överviktiga. Barn över 95: e percentilen anses vara överviktiga.

Lösning

Det snabbaste sättet att gå ner i vikt är att äta färre kalorier, men det mest effektiva sättet att gå ner i vikt på lång sikt är att kombinera färre kalorier med ett träningsprogram . Du måste bränna 3. 500 kalorier för att förlora 1 pund. Detta betyder att du förlora 1 pund per vecka om du klipper 500 kalorier per dag från din diet. Om du kombinerar att skära i kalorier med motion, förlorar du mer än enbart ett kostprogram. Motion ökar också din ämnesomsättning, vilket förbättrar viktminskning.

Previous:nothing Next:svullen fotproblem

Relaterade artiklar


 • skulle klimakteriet orsaka högt blodtryck?
 • utveckling av det reproduktiva systemet
 • salmonella hos spädbarn
 • risker för vård i hemmet för äldre
 • Medicare receptbelagd medicin förmåner
 • flickor knäproblem
 • hur man kan minska dina odds att utveckla bröstcancer
 • effektivitet silverax på klimakteriet symtom
 • kost & fysisk kondition
 • hudvård för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com