Vilka är fördelarna med god hjärthälsa?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-22
Organisationer såsom American Heart Association och National Institutes of Health har länge uppmuntrat människor att gör någon form av fysisk aktivitet för att förbättra hjärthälsa. Det är ingen tvekan om att den mest trafikerade muskeln i kroppen är verkligen det viktigaste, som en väl fungerande hjärta pumpar nästan 2. 000 liter dagligen leverera färskt blod i hela kroppen via ett komplicerat system av artärer, kapillärer, vener och venoler.

Du behöver:
dig själv och en liten knuff inifrån.
.

Lägre blodtryck

Blodtrycket avser mängden av trycket inne i artärer och vener varje gång hjärtat slår (pumpar). Systoliskt är det tryck i artärerna, diastoliska är det tryck i venerna. Fördelen med att ha ett friskt hjärta i förhållande till blodtrycket är frånvaro av högt blodtryck, även känd som hypertoni. Om den inte behandlas, högt blodtryck kan potentiellt skada inte bara hjärtfunktion utan njurar också, faktorer som vanligtvis kan avvärjas med ett friskt hjärta.

Ökad Cardio Effektivitet

Eftersom hjärtat har till uppgift att distribuera färskt blod i hela kroppen och medhjälp i reoxygenating blodet återvänder genom venerna, garanterar ett friskt hjärta denna process fungerar i topptrim. Effekterna av en väl avstämd kardiovaskulära processen kan kännas under dagliga aktiviteter, som ett friskt hjärta bidrar till den allmänna uthålligheten när de utför dagliga arbetsuppgifter och särskilt i rekreations-och atletisk träning.

Sjukdomsresistens

Heart sjukdomar som åderförkalkning , liksom njursjukdom och riskfaktorer för stroke, är alla negativa möjligheter att ha en ohälsosam hjärta. Bättre hjärtfunktion bidrar till att minska riskfaktorer förknippade med dessa sjukdomar. Eftersom ordentlig motion och kost hjälpa motstå hjärtsjukdom andra sjukdomar som kan samexistera och bidra till fetma och typ 2-diabetes behandlas också.

Stress

ansträngningar räckte ut för att förbättra hjärtats hälsa lindra stress väl. Motion löser upp spänningar och främjar endorfin produktion. Även stress kommer från både interna och externa källor, innebär ett friskt hjärta som daglig träning hjälper till att sänka blodtrycket, en faktor som bidrar till förhöjda stressnivåer.

ett friskt hjärta

Motion och en kost som innehåller hjärtvänliga enkelomättade och fleromättade fetter sänker LDL (det "onda" kolesterolet). Aktiviteter som utförs dagligen som höjer hjärtfrekvensen i minst 20 minuter är idealiska för att förbättra kardiovaskulär funktion. Köra eller rask promenad och simning är populära motion val som läkare rekommenderar för att förbättra hjärthälsa.

Previous:nothing Next:testning för nyfödda sura uppstötningar

Relaterade artiklar


 • tar unisom under graviditeten
 • stamceller behandling för lupus
 • hur du håller ditt badrum grodden och bakterier gratis
 • vanliga frågor om nikotin
 • fosterutvecklingen hos människa
 • övning för fastare bröst
 • varför använda ett bälte postpartum stöd?
 • steg i tillämpningen komprimering bandage
 • Graviditet & karpaltunneln
 • Introduktion till tonårsgraviditeter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com