barn med andningsbesvär

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-05
När ditt barn har svårt att andas --- hon är väsande andning, är hennes näsborrar blossade, hennes hud är blir blå --- du vill ha svar direkt. Lyckligtvis, bortsett från lungsjukdomar, det finns bara en handfull orsaker till andningsproblem hos spädbarn. De vanligaste är apné hos prematura, sömnapné och astma eller sjukdomar som efterliknar astma. Alla är behandlingsbara

Apnea hos prematura barn

En av de vanligaste orsakerna till andningssvårigheter hos spädbarn kallas apné hos prematura barn. Bland barn födda före 37 veckors graviditet, 25 procent av dem som är födda på ungefär 5 u00BD pounds och 85 procent av barn som väger ca 2 pounds har denna typ av apné. Vanligtvis går apné hos prematura barn iväg på egen hand med den tid barnet når en graviditetslängd på 44 veckor.

Apnea hos prematura barn beror på att barnets omogna centrala nervsystemet inte helt kan kontrolleras henne andas. Detta resulterar i perioder av normal andning följt av perioder av ytliga andetag eller ingen andning alls.

Behandlingen inkluderar användning av respirator som "andas" för barnet eller en CPAP (continuous positive airway pressure) maskin, som ger både extra syrgas och påtryckningar för att hjälpa till att hålla barnets lungor öppna. I mindre allvarliga fall är Preemie övervakas med avseende på andning och näskanyl kan användas för att ge extra syrgas. Sjuksköterskor kan också använda metoder som kittlande att "påminna" barnet att andas.

Sömnapné

Precis som vuxna kan snarka och upplever perioder av andningsuppehåll medan de sover, så kan spädbarn. Ibland sömnapné orsakas av en blockering eller hinder i luftvägarna, andra gånger är det som orsakas av hjärnan inte påminna barnets kropp att andas, och ibland båda problem bidrar till sömnapné. Även om det är normalt för alla barn att ibland ha oregelbundna andningsmönster när du sover, barn med sömnapné regelbundet sluta andas i 20 sekunder eller mer på en gång.

Enligt BabyCenter. com, för tidigt födda hjärnan blöder, droger och gifter, sjukdomar i andningsorganen, infektioner, sura uppstötningar och medfödda tillstånd som Downs syndrom och hjärtproblem är vanliga orsaker till sömnapné hos spädbarn. I de flesta fall kommer ditt barns barnläkare rekommenderar att du använder en medicinsk kvalitet andas bildskärm. Ibland kan en CPAP maskin kan också vara nödvändigt.

Astma

Nästan en av 10 barn i USA har astma, enligt Barn astma i Amerika, och några av dem visar tecken på sjukdomen inom sina första levnadsåret. Astma är en typ av kronisk lunginflammation som orsakar barnets luftvägar att minska, vilket i sin tur ger andningssvårigheter eller omöjlig. Men det är svårt att diagnostisera astma före 3 års ålder, och gemensamma luftvägsinfektioner kan orsaka väsande ljud som kan uppfattas som astma.

Men om ditt barn har svårt att andas på grund av en infektion eller astma, hans barnläkare kan ordinera ett läkemedel mot astma att bredda passager i hans lungor. Ofta är detta administreras genom en syre-typ mask och en inhalator.

Icke-kroniska luftvägsbesvär

Ibland kan en relativt liten sjukdom kan orsaka andningssvårigheter hos spädbarn. Till exempel kan en vanlig förkylning, bronkit eller en infektion orsaka överbelastning som ger andningssvårigheter. I fall som dessa, rekommenderar barnläkare kör en varm dusch och hålla barnet i fuktiga badrum (bort från rinnande vatten) i ca 15 minuter, speciellt innan sängen, med en lugn saltlösning har just för spädbarn, och med en varm dimma luftfuktare i barnets sovrum. Alla dessa saker kan bidra till att bryta upp den överbelastning som ger andningssvårigheter.

Men om ditt barn börjar väsande andning, om hennes hud blir blå eller grå, eller om hennes näsborrar blossa i hennes försök att andas, ta henne till läkare.

Previous:nothing Next:blodiga näsor hos barn

Relaterade artiklar


 • När är feber farligt för barn?
 • problem med alkoholmissbruk
 • hur man ska hålla parasiter borta
 • hur man medlidsamt hjälpa åldrande föräldrar
 • hur man gör en förbättring av ditt liv
 • Baby Face hudutslag behandling
 • Suboxone biverkningar
 • astma inom jordbruket
 • hur man kan undvika att få svininfluensan
 • Vad är levande löss ägg?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com