biverkningar av primolut-n

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-20
Primolut-N är en gestagena hormon som är helt syntetiska. Sina åtgärder liknar mycket dem av progesteron. Detta hormon arbetar för att hämma ägglossningen. Det används för behandling av olika sjukdomstillstånd, såsom uterin blödning, endometrios, och amenorré. Det är också vanligen används för preventivmedel ändamål. Det finns flera olika biverkningar som kan uppstå som en följd av att ta Primolut-N

vanliga biverkningar

Även biverkningar av Primolut-N är sällsynta för personer med medicineringen vid normal dosering, de är möjliga. De vanligaste biverkningarna av Primolut-N är epilepsi blir värre (om du har det), migrän intensifiera (för dem som upplever dem), mindre känslor av illamående och problem med huden. Om du har någon av dessa biverkningar och hitta dem vara problematiska eller långvariga, måste du meddela din läkare.

Allvarliga biverkningar

Det finns också olika svåra biverkningar av Primolut-N. I situationer av allvarligt effekterna av medicinering är det avgörande att få akut medicinsk vård så fort som möjligt. Dessa potentiellt skadliga biverkningar är plötsliga förändringar i tal, syn, hörsel, känsel, smak eller lukt, onormalt illa huvudvärk (som inträffar med mer frekvens), och första gången migrän.

Blodproppar och veninflammation

Formuleringen av blodproppar och inflammation i venerna är båda också allvarliga eventuella biverkningar av Primolut-N. Om du märker några symtom på något av dessa villkor, måste du omedelbart söka medicinsk hjälp, av säkerhetsskäl. Några tecken att hålla utkik efter är hosta utan egentlig anledning, onormal smärta ben, onormala svullnad i ben eller armar, andnöd, svaghet eller domningar på ena sidan av kroppen, skarpa smärtor i bröstet, och krossning värk av täthet eller tyngd i bröstet.

varningar

Det finns vissa tillfällen då det är nödvändigt att omedelbart upphöra med detta läkemedel. Dessa instanser ingår att utveckla en sjukdom som innebär klåda (pruritus), bli gravid, få gulsot (eller något annat levern frågor), och högt blodtryck (även känd som hypertoni).

Säkerhet

Vissa människor är avrådde med Primolut-N av säkerhetsskäl. Dessa inkluderar gravida kvinnor, som är allergiska mot noretisteron, har de som har eller som upplevde levercancer, de som har olika sorter av gulsot (t. ex. Rotor syndrom eller Dubin Johnsons syndrom), och de som är i färd med leversjukdom återvinning ( men som ändå inte har regelbundna leverfunktionen).

Previous:nothing Next:läkemedel som orsakar leverskador

Relaterade artiklar


 • struktur av blodceller
 • liv med sicklecellanemi
 • Vilka är metoderna för födelsekontroll i andra länder?
 • barn urinvägsinfektion symtom
 • farorna vid moderns blod är Rh-negativ
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • vilka ämnen kan involveras i vätebindningar?
 • hur man uppnår bättre sömn under graviditeten
 • Vilka är de behandlingar för hyperemesis?
 • utveckling av det reproduktiva systemet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com