bröst knopp utveckling tecken

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-28
Bröst knoppar är ofta en av de första tecknen på annalkande puberteten. Denna tidiga utvecklingen av bröstvävnad signalerar början av övergången från en kvinnlig barns kropp till en vuxen kropp. Varje flickas kropp är så olika som hennes personlighet börjar så utveckling vid en annan tidpunkt för varje person

Etapp 1 och 2

stadier av utveckling av brösten börjar med ett platt eller nästan platt område av bröstet där bröstvävnad kommer så småningom. Så småningom flickor börjar etapp 2 i utveckling, som kännetecknas av en liten knopp som växer under bröstvårtan och börjar göra bröstvårtan sticka ut från resten av bröstet. Dessa knoppar, som innehåller fett och körtel vävnad, kan vara ungefär lika stor som en fjärdedel och känna sig som små klumpar. Förutom att utveckla dessa angavs knoppar, flickor har också en liten ökning i vårtgården storlek under detta skede. Intressant nog kan en flicka utvecklas i första hand ett bröst knopp i ena bröstet eller den andra, de inte alltid visar sig i båda brösten samtidigt.

Steg 3, 4 och 5

Det finns tre bröst tillväxt faser som följer det ursprungliga utseendet på brösten-bud utveckling skyltar. I steg tre, fortsätter bröstvävnaden att växa och brösten verkar rundare och fylligare. Under etapp 4, vårtgården och bröstvårtan bli ännu mer tog bort från bröstet, som utgör en ytterligare kulle på toppen av bröstet. I steg 5, den sista etappen av tillväxten, är den mogna bröst utvecklas, bli ännu mer fyllig och rund.

Tidsplan

Det är svårt att förutse när ett barn kommer att börja visa tecken på bröst-bud utveckling. En del barn börjar utveckla när de är så unga som åtta, medan andra inte börjar förrän 12 eller 13. Varje flickas utveckling är olika, och det är oftast ingen orsak till oro. Enligt Center för unga kvinnors hälsa, är det en bra idé att söka läkare bedömning om det finns några bevis för utveckling av 13 år. Kom dock ihåg att flickor som är mycket engagerade i aktiv sport kan utvecklas senare än andra, och det är oftast ingen anledning till oro.

Puberteten

När bröst knoppar börja utvecklas, har en tjej kommit in i puberteten . Detta är det skede där ett barns kropp börjar förändras och utvecklas till en vuxen. Förutom bröst förändringar, kommer en flicka upplever också variationer hormon nivå och i början av hennes menstruation. Det finns dock vanligtvis mycket tid mellan utseendet på brösten knoppar och början på en flickas perioder. Enligt FamilyEducation. com kommer en flicka börjar ofta mens cirka två år efter utvecklingen av bröst knoppar. Andra tecken på pubertet är tillväxt sprutar, akne, hårväxt under armarna och i blygdområdet, och flytningar.

varningar

Enligt Mayo Clinic, flickor börjar vanligtvis puberteten i åldrarna 8 till 12 eller 13. Men vissa tjejer börjar puberteten före 8 års ålder. När detta inträffar kallas det som tidig pubertet och präglas av bröstutveckling, tidig menstruation och tillväxt under armarna eller könshår. Akne, ökad kroppen lukt och tillväxt sprutar kan förekomma också. Om ditt barn börjar utveckla bröst knoppar eller andra tecken på pubertet vid ung ålder, är det bäst att ha henne utvärderas av läkare. Tidig pubertet har associerats med kortare höjder och polycentrisk ovariesyndrom, en sjukdom som påverkar ägglossningen och minskar fertiliteten. Lyckligtvis finns det behandlingar för tidig pubertet.

Previous:nothing Next:cellprov tekniker

Relaterade artiklar


 • lösningar Medrol biverkningar
 • toxicitet nivå aminofyllin
 • vikten av att tvätta händerna
 • vad man ska göra för att bli av kvinnliga ansiktshår
 • steg till ett bröst
 • manlig kontra kvinnlig skelett
 • fördelar och nackdelar med röntgen
 • hur man kan undvika att få svininfluensan
 • Hur lång tid efter en period kan du bli gravid?
 • hur man gör en armbåge brace hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com