cellprov tekniker

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-12-27
Det cellprov är ett prov används för att hitta avvikelser i skivepitelceller som kantar livmoderhalsen, den nedre delen av livmodern. Det är inte direkt påvisar humant papillomvirus (HPV) infektion, men kan visa tecken på detta virus. Dessutom kan ett cellprov visar ett antal olika missbildningar som får eller inte får ange allvarliga cellförändringar i celler eller livmoderhalscancer själv. En Pap smear bör inte vara smärtsam men kan orsaka obehag

Basics

En cellprov görs på en läkarmottagning och bör bara ta en liten tid, du bör ha en årlig tentamen om inte din läkare föreslår att du får en oftare. Under tentamen kommer du KLÄ åtminstone under midjan, komma upp på en tenta bordet och sätta fötterna i stigbyglarna

Speculum

Införande av speculum är förknippad med den största obehaget av cellprov. Införandet av en speculum kan orsaka en kvinna att känna press, och det kan vara kallt. Detta instrument kan vara metall eller plast. Detta verktyg hjälper examinator se livmoderhalsen genom att hålla den vaginala väggarna på plats.

Sample

Examinatorn kommer att ta en liten skrapning av livmoderhalscancer skivepitelceller med en pensel och spatel. Detta bör inte orsaka smärta, men kan kännas lite obehagligt. Det prov som tas är placerad på en bild eller i en speciell vätska så att den kan sändas till ett laboratorium för testning.

Resultat

Den genomsnittliga tiden för resultaten från en Pap-test är tre veckor per den amerikanska Dept för hälsa och mänskliga tjänster, även om de Mayo Clinic rekommenderar att du ber kontrollanten när resultaten kommer att finnas tillgängliga. Ett antal faktorer kan orsaka onormal resultat, från torrhet eller inflammation i livmoderhalsen för att eventuellt precancerösa celler, liksom livmoderhalscancer per American Academy of Family Physicians. En kvinna som får ett avvikande resultat ska inte tro att hon har cancer.

Follow-Up

Det är normalt för en läkare att rekommendera uppföljande tester för ett onormalt resultat på Pap smear. Denna uppföljning kan utgöras av en annan cellprov eller HPV-test. Andra metoder innefattar endocervikala skrapning, med ett prov från endocervikala kanalen med ett instrument som kallas kyrett, eller kolposkopi, som använder ett förstoringsglas enhet för att visa cellerna i livmoderhalsen närmare. En biopsi kan göras i samband med kolposkopi om regioner av onormala celler hittas.

Previous:nothing Next:förhuden stretching metoder

Relaterade artiklar


 • vad är en menskopp?
 • vad som orsakar ett lågt spermieantal?
 • När ska oroa sig för gulsot
 • vad är kroppens system?
 • sätt att stoppa snarkning
 • Varför har jag oregelbunden mens?
 • passiv rökning och astma hos barn
 • utveckling av grovmotorik
 • hur man gör en portabel toalett
 • barnastma information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com