göra kvinnor får Grover’s sjukdom?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-29
Män är mer sannolikt att drabbas av Grover sjukdom än kvinnor, tre gånger mer sannolikt i praktiken, men kvinnor kan få det. Detta tillstånd är normalt sett på män som är över 40 år. Även om det är det ovanligt, kan barn få även detta villkor

Historia

Denna hudsjukdom, som också kallas övergående acantholytic dermatos, är sällsynt. Det var först på 1970 och under de senaste 40 åren ökat i prevalens, enligt Dr Paul Danzig, Hudkliniken, Columbia University School of Medicine. Tillståndet kan vara lätt eller svår och allmänt visar upp på en persons rygg, bröst eller buk.

Symtom

Grover sjukdom visar i upphöjda förändringar i huden. De skador är röda, fast och små. Du kan också blåsor som innehåller en vattnig vätska. Dessa skador kliar fruktansvärt. När du kliar den sjukliga förändringen, detta kan orsaka blödning. Det är känt att Grover's sjukdom kan dyka upp efter värme stress eller kraftig svettning, enligt Onlinefamilydoctor. com.

Möjlig orsak

I Dr Danzig studie av patienter med Grover sjukdom, upptäckte han att de flesta av dem hade kvicksilver närvarande i blodet. Kvicksilver införs i vårt system när fisk äts, och det är den primära källan för organiskt kvicksilver exponering. Dr Danzig konstaterar att behandling med steroider inte hjälpte, men att ändra patienternas kostvanor och använder kelering med succimer fungerade. Chelation är en självdoserande metod för rengöring ut systemet och bli av metall toxiner, enligt Wellnesspick. com. Detta ledde Dr Danzig att tro att exponering av kvicksilver var roten till problemet

förhållanden där Grover är närvarande

Den exakta etiologi Grover sjukdom är ett mysterium på denna punkt. Det är dock känt att hos personer som har interna maligniteter, HIV-infektion och som har drabbats av extrem svettning som en följd av värmepåverkan, enligt DrDanzig.

Behandling

Detta tillstånd är godartad och kommer så småningom att försvinna, men det kan ta månader att försvinna. Under tiden söka behandling hos en hudläkare så en exakt diagnos kan göras. Det är om Grover's sjukdom, kan du få en kurs av itrakonazol eller tetracyklin. Några experiment med muntliga retinoider har gjort och verkar bra, men det finns biverkningar inblandade effekter. Svettningar bör undvikas eftersom detta kommer att göra dig klia mer. Applicera hydrokortison kräm till din klåda och detta bör ge dig en viss lättnad. Hålla huden hydrerad med fuktgivande krämer.

Previous:nothing Next:liv efter klimakteriet

Relaterade artiklar


 • vad är Tylenol gjord av?
 • kiropraktisk vård för ryggen
 • svår astma hos barn
 • hur man gör kramper försvinna
 • rör för öroninfektioner
 • hur är astma utlöses?
 • vårdnivåer i hemtjänst
 • hur man kan bli av vatten i örat snabbt
 • hur man skär kostnader om receptbelagda läkemedel
 • Kan man vara gravid utan att veta?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com