hur man kan förebygga yrsel efter att ha ätit en stor måltid

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-26
Upplever du yrsel efter att ha ätit en måltid? Detta symtom kan vara skrämmande, men lyckligtvis i de flesta fall betyder inte att du har ett allvarligt medicinskt problem. ? Så, vad som orsakar yrsel efter att ha ätit och vad är det bästa sättet att förhindra det

Du behöver:. .
Besöker ofta


1
Efter att ha ätit en måltid , särskilt en stor, mer blodflödet shuntas till magen för att hjälpa matsmältningen. När mer blodflödet riktas mot magen, sjunker blodtrycket tillfälligt-som leder till känslan av yrsel. I vissa fall kan svimning förekomma, särskilt om en person reser sig upp för snabbt efter maten. Omtöckning efter att ha ätit är vanligare hos äldre människor, även om det kan ses i alla åldrar.
2.
Ett sätt att undvika yrsel efter att ha ätit är att begränsa hur mycket mat du äter i en inställning. Ju mer mat du tar i, desto mer blodflödet riktas till magen till stöd i matsmältningen. Varje gång magen är utspänd av för mycket mat, risken för yrsel och svimning ökar. Det är inte ovanligt att en äldre person att uppleva yrsel eller svimning efter att ha ätit en stor måltid på en
bufférestaurang.
3.
Vissa läkemedel såsom mediciner blodtryck, hjärta läkemedel, diuretika, och anti-depressiva svängningar orsaka blodtrycksfall och volym som kan leda till symptom på yrsel efter en måltid. Personer med underliggande hjärtsjukdom och diabetes är också mer benägna att detta problem. Fråga din läkare om du tar mediciner som kan leda till att du känner dig yr efter att ha ätit.
4.
Ändra sammansättningen av vad du äter kan också påverka. Äta hög carb, orsaker förädlade livsmedel eller sockerrik mat snabba svängningar i blodsockernivån som kan leda till yrsel. Prova att äta mer protein och komplexa kolhydrater i stället. Undvik rusar genom en måltid och spendera tid med att koppla på bordet efter att ha ätit för att ge din kropp en chans att anpassa sig.
5.
Tänk på att yrsel efter att ha ätit, i vissa fall kan vara ett tecken på ett underliggande medicinskt problem. Om detta är ett symptom som händer ofta, är det viktigt att se din läkare för en fullständig bedömning.


Previous:nothing Next:sätt att identifiera och ta itu med en varning stroke

Relaterade artiklar


 • fluclomix 250mg biverkningar hos barn
 • tecken och symtom på sluta hormonella preventivmedel
 • fördelarna med röntgenstrålar
 • hur du tar bort ett plåster utan smärta
 • livsmedel för att undvika med hepatit C
 • diarré och hudutslag symtom hos barn i lekåldern
 • knappen bråck symtom
 • svår astma hos barn
 • hur man berättar en person dåliga nyheter
 • malignt melanom hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com