läkemedel som kan orsaka vätskeansamling

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-10
Ödem är ett tillstånd som uppkommer när kroppen behåller vatten. Denna vätskeansamling kan vara synliga i fötterna, fotlederna och på andra håll. Din kropp behöver vatten eftersom det fungerar som en stötdämpare i ryggmärgen, leder och ögon. Kroppen består av cirka 60 procent vatten. Om det inte fanns något vatten i kroppen att det inte skulle kunna reglera temperatur eller transportera näringsämnen till dina celler

Obehag

Det är för mycket vatten inte bra. Det kan göra att du känner och ser uppsvullna. När ödem uppstår det tenderar att manifestera sig i de nedre extremiteterna på grund av tyngdkraften. Ibland hela din kropp kan svälla, men andra gånger kan svullnaden koncentreras i fötterna. När du behåller vatten, går upp i vikt, och detta kan hända i några dagar. Innan menstruationen kan kvinnor upplever vinna vatten vikt.

Läkemedel som orsakar ödem

Om du tar mediciner som innehåller östrogen, det kvinnliga könshormonet, kan detta orsaka vätskeansamling. Hormonbehandling droger och p-piller båda innehåller östrogen. Blodtryckssänkande läkemedel tenderar också att ge vätskeansamling som gör antidepressiva och steroider, enligt Healingnaturallybybee. com.

Gå försiktigt fram med diuretika

Vissa människor tar diuretika för att bli av med vatten viktökning men det kan vara riskabelt. Diuretika kan bryter dina kaliumnivåer och kan också orsaka rebound ödem, enligt Healthguidance. org. Om du tar diuretika hela tiden, kan detta resultera i aktivering av salt och vatten behålla hormoner. När du slutar att ta diuretika, blir dessa hormoner aktiveras och orsaka vätskeretention.

Kontraindicerat

Diuretika är ibland nödvändiga på grund av ditt hälsotillstånd. Innan du tar dem, tala med din läkare vilka andra mediciner du tar. De läkemedel som du inte bör ta med ett diuretikum inkluderar cyklosporin, speciellt om du tar en kaliumsparande diuretika. Litium, högt blodtryck medicin och digitalis bör ej kombineras med diuretika. Digoxin bör inte tas tillsammans med ett diuretikum, särskilt om din kalium redan är låg. Vissa antidepressiva medel inte bör kombineras med urindrivande medel, enligt Texasheartinstitute. com.

Solutions

Om du måste ta mediciner som orsakar vätskeansamling, säger Mayo Clinic finns naturliga sätt att bekämpa detta. Skära ned på salt och leta efter mat som innehåller minskade natrium. Om du äter mer färsk frukt och grönsaker som är rika på vatten, t. ex. selleri, vattenmelon och gurka, kommer detta att du kissar oftare, vilket minskar vätskeansamling. Kom också ihåg att dricka mer vatten.

Previous:nothing Next:vad barnläkare göra

Relaterade artiklar


 • Problemet med kyl konserver
 • sätt att avyttra dambindor
 • hur du håller din nyfödda barns miljö säker
 • hantera minnesförlust
 • lösningar som hjälper människor att sluta röka
 • hur man kan förhindra seniorer från att falla och inte kan få upp
 • vad förutom cancer orsakar PSA-nivåer för att öka?
 • jämföra laserbehandling BPH
 • Användning av hand desinficerande våtservetter
 • intressanta fakta om salmonella
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com