läkemedel som orsakar leverskador

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-20

Du behöver:.
dig själv och en liten knuff inifrån
.

Inledning

Mediciner har blivit en viktig del av livet för många människor i hela världen. Vare behandla sjukdomar, dödande infektioner, eller förebygga livshotande hälsa situationer, recept har hjälpt till att hålla dig frisk. Tyvärr kan vissa mediciner har också allvarliga biverkningar. En vanlig bieffekt är potential att orsaka skador på levern. Dessa läkemedel anses hepatoxic. Det är viktigt att komma ihåg att även om ett läkemedel har potential att orsaka leverskador, inte garantera att leverskador uppstår. I många fall fördelarna med medicineringen långt större än den möjliga levern faror. Följande läkemedel kan orsaka skada på levern om de tas under lång tid eller på ett sätt som inte ordinerats av läkare.

Acetaminophen

paracetamol är ett av de vanligaste läkemedlen som kan över tiden, blir giftiga för levern och orsaka skada. Paracetamol är ett OTC-medicinering och kan hittas i produkter såsom paracetamol, Tactinal och Vitapap. Paracetamol används främst för behandling av smärta och för att minska feber.

Fluoxetin

Fluoxetin är en annan vanlig medicin som kan bli giftiga för levern efter lång tids användning. Fluoxetin är vanligt förekommande i Prozac eller Serafem, och används främst för behandling av neurologiska sjukdomar som depression och ångest. Vissa andra antidepressiva som sertralin (Zoloft) kan också orsaka skador på lever efter långvarig användning.

NSAID

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel eller NSAID, kan också orsaka skador på lever under längre perioder användning. NSAID används i första hand för att behandla inflammation och som ett smärtstillande smärtstillande. NSAID har också förmågan att sänka feber. NSAID inkluderar naproxen, acetylsalicylsyra och ibuprofen.

Omeprazol

Den utvidgade användning av omeprazol också kan orsaka leverskada. Omeprazol används främst till halsbränna lättnad och behandling, och säljs under namnet Prilosec.

Statiner

Statiner är ett annat läkemedel som kan orsaka leverskador över tiden. Statiner är i första hand används för att sänka kolesterolnivåerna hos människor som är i riskzonen för hjärt-kärlsjukdom. Statin läkemedel inkluderar Lipitor, Lipostat, Zocor och Crestor.

Tetracykliner

Tetracylines också utgöra en risk för leverskada när de används under en längre tid. Tetracykliner är som en serie av antibiotika, som används för att kämpa mot bakterieinfektioner. Vanliga tetracykliner inkluderar doxycyklin, demeclocycline och methacycline.

Previous:nothing Next:biverkningar av bockhornsklöver

Relaterade artiklar


 • skälen till frekvent urinering i en kvinnlig
 • viktiga funktioner i skelettet
 • hur du håller din nyfödda barns miljö säker
 • lösningar Medrol biverkningar
 • om bronkopulmonell dysplasi syndrom
 • svår astma hos barn
 • sportkosttillskott & hälsa
 • rådgivning metoder för misshandlade kvinnor
 • duricef biverkningar
 • Vad är en normal hCG nivå i 4 veckor gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com