liv efter klimakteriet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-12-28
Tiden i en kvinnas liv efter klimakteriet kallas efter klimakteriet, eller av upphörande av månader i taget i minst ett år. Även om vissa hälsofrågor ofta uppstår, enligt The Jubilee rapporten undersökningen sade sig 65 procent av post-menopausala kvinnor sina liv faktiskt bättre efter klimakteriet. Åren efter menopaus inte behöver vara ett recept för depression, säger Midlife New Life författaren Judith Wills. Hon uppmuntrar kvinnor att utveckla

efter klimakteriet Fysisk hälsa

Efter klimakteriet, kvinnor måste inför möjligheten av ytterligare oro för hälsan, på grund av brist eller långsam östrogenproduktion. En av de frågor kvinnor behöver fokusera på är osteoporos, vilket kan väcka oro för benfrakturer, särskilt höftfrakturer, en ledande komplikation av åldrande. Ett annat bekymmer kan vara en starkare risk för hjärt-sjukdomar.

Underhålla postmenopausala Hälsa

Valet av livsstil kan avsevärt förbättra ett postmenopausala kvinnans hälsa. "Ditt liv efter klimakteriet kan vara lika aktiv och tillfredsställande som det har varit, kanske ännu mer, säger Bindiya Ananthakrishnan, MD, OB-GYN på Mount Auburn Hospital i Cambridge, Massachusetts. "Men det är viktigare än någonsin att fokusera på att leva ett hälsosamt liv. Kvinnor måste träna dagligen, hålla en balanserad kost, och om de röker, bör de sluta. De bör också inriktas på stanna på en hälsosam vikt, vilket kan vara en utmaning efter klimakteriet. "

Värmevallningar eller nattliga svettningar

Många kvinnor upplever värmevallningar och nattliga svettningar, även efter klimakteriet. De varierar i svårighetsgrad, från milt obekväm till svår. Dricka isvatten, eliminera bearbetat socker och skära ner på kolhydrater kan hjälp. För ytterligare komfort, klä sig i lager. På natten, behålla rummet lika cool som din partner gör, och slitage naturlig bomull sovplagg.

Fördelar med efter klimakteriet

De flesta kvinnor har frihet efter att de når postmenopausala tid av sina liv. De behöver inte köpa kuddar eller tamponger längre. De behöver inte oroa dig för att bli gravid, och detta kan förbättra sitt sexliv. Deras barn är i allmänhet odlas, så de har möjlighet att njuta av nya verksamheter, inklusive resor.

Mentala och känslomässiga postmenopausala Hälsa

Hitta mentalt utmanande aktiviteter för att hålla sinnet skarp och fokuserad. Postmenopausala kvinnor behöver inte ge efter för suddig tänkande. Aktiviteter som grupp spel, besöka historiska platser, läsning och ord eller nummer spel är bra för minnet. Omge dig med människor du älskar och njuta av att vara runt. Behåll ditt sinne för humor och skratt varje chans du får. Sociala aktiviteter gör att du kan behålla en positiv syn och förebygga ensamhet.

Previous:nothing Next:vad som orsakar croupy hosta hos spädbarn utan nästäppa?

Relaterade artiklar


 • egenskaper födelsemärken
 • hur man undviker förkylning och njuta av semester
 • dryck vattenrening
 • symtom på pubertet hos män
 • vad är betydelsen av skelettet till kroppen?
 • hur du får ditt barn att dricka mer vatten
 • kan jag bli gravid om jag hade mitt rör bränt?
 • naturliga sätt att stoppa överdriven svettning
 • svälja övningar för cerebral pares
 • När ska oroa sig för gulsot
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com