polycystiskt ovariesyndrom och missfall

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-13
Många kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) anser att det inte finns någonting som kan göras om missfall och frågor fertilitet orsakas av detta syndrom. Även med polycystiskt ovariesyndrom kan öka risken och sannolikheten för att få missfall, det finns alternativ för kvinnor som försöker eller som redan har skapats för att minska sina risker

Vad är PCOS?

Kvinnor med PCOS, som även kallas polycystiskt ovariesyndrom sjukdom, exempelvis har symptom på en brist på menstruationscykeln eller oregelbunden menstruationscykel, akne, fetma, oönskade ansiktet och kropp hårväxt och typiskt infertilitet. PCOS är ett hormon obalans där äggstockarna producerar för mycket androgen. Många av dessa symptom, bland annat infertilitet, kan vändas med viktminskning. Den exakta orsaken till detta syndrom är fortfarande okänd.

Symptom på missfall

Det vanligaste första symtomet på ett missfall är vaginal blödning. Inte alla vaginal blödning under tidig graviditet leder till missfall men det definitivt motiverar ett samtal till läkaren. Tillsammans med flytningar av blod eller ovanliga färger slem, kan orsaka missfall buksmärtor och smärta i nedre ryggen. Även graviditet symtom som illamående och ömma bröst kan stoppa med eller utan blödning. För kvinnor som oroar sig för att få missfall, läkarna gör vanligtvis blodprover för att ta reda på nivåerna av graviditetshormon i kvinnans kropp, som i allmänhet bör öka från befruktningen under hela graviditeten. Fallande eller minskar hormoner normalt sammanfaller med ett missfall.

PCOS-relaterade missfall

Missfall inträffa av många skäl. Ett missfall är en spontan förlust av graviditeten innan den 24: e veckan. Kvinnor med PCOS har vanligtvis en högre missfall än de som inte har detta syndrom. Vissa forskare och läkare tror att orsaken till detta är det underliggande problemet med insulinresistens. Insulinresistens kan orsaka mer blodkoaguleringen som händer mellan livmoderslemhinnan och moderkakan. Detta hämmar moderkakan från att leverera näring till fostret. Dessutom är moderkakan inte ta bort gifter från livmodern. Resultatet är alltid ett missfall. Inte alla missfall är relaterade till PCOS, dock. Många gånger anledningen till att ett missfall inte diagnostiseras.

Andra orsaker till missfall

Några andra orsaker till missfall inte är relaterade till PCOS är genetik, sjukdomar, med en svag livmoderhals, livsstil och kost. Man tror att de flesta missfall inträffar genetiska orsaker såsom kromosomavvikelser kommer från en defekt ägg eller spermier. Många genetiska missfall ske mycket tidigt i graviditeten, ibland innan graviditeten ens upptäcks. Sjukdomar med hög feber och sjukdomar såsom röda hund kan orsaka missfall. Dessutom kan vaginala bakteriella infektioner leda till en senare (andra halvåret) missfall. Alkohol, rökning och ett högt intag av koffein kan orsaka missfall. Även hormonella problem kan orsaka missfall.

Typisk behandling för missfall

Kvinnor som missfall oftast två vägar. Den första vägen är att bara låta graviditeten fullborda sig själv och låta missfall att gå på utan ingripande. Den andra är att få en D C, eller en dilatation och skrapning. Detta är en liten procedur som kan göras i de flesta gynekolog kontor, och oftast kan patienten åka hem på en timme eller två. Läkaren vidgar första livmoderhalsen och sedan tar antingen en avsugning eller litet vasst föremål för att ta bort fodret. Hon får också ta prover på fodret för analys. En D C är normalt rekommenderas för kvinnor som inte har ett komplett missfall, vilket inte är ovanligt för kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom.

Förebyggande /Lösning

Vissa läkare ordinera Metformin och andra insulin-sensibiliserande läkemedel för att hjälpa minska risken för missfall för en kvinna som har PCOS. Detta håller ner mängden blodproppar som sker. Blodförtunnande medel är också föreskrivs för vissa kvinnor. Kvinnor kan ta extra åtgärder för att minska risken för missfall och öka fertiliteten genom att anta livsstil förändringar såsom en hälsosam kost, träna regelbundet, minska stress och undvika giftiga miljöer. Du bör också ha ett nära samarbete med din läkare när de försöker bli gravida. Också lägga till rengöringsprodukter (t. ex. kolon eller lever rena) befriar kroppen från gifter och naturläkemedel och kosttillskott, som kan medhjälpare när han försökte bli gravid.

Previous:nothing Next:prostata hälsa näring

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för hyperemesis?
 • hur snart att göra graviditetstest?
 • glaukom alternativ behandling
 • Vad är en normal hCG nivå i 4 veckor gravid?
 • Vad händer när du förlorar din slempropp?
 • hur du håller din nyfödda barns miljö säker
 • naturliga vitaminer för klimakteriet
 • krav för Medicare
 • salmonella hos spädbarn
 • vad förutom cancer orsakar PSA-nivåer för att öka?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com