prostata hälsa näring

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-13
Prostata hälsa och nutrition har länge kopplats samman. Program med inriktning på livsstilsförändringar, motion och vitamintillskott, tillsammans med en hälsosam kost med lågt kött, socker och mjölkprodukter, kan vara en fördel i att hålla prostatan frisk

Avfall midjan

Enligt Harvard University forskare, män med mer än 43-tums midjor är dubbelt så stor risk att utveckla prostataförstoring. Förlora bara sju inches från midjan, ca 35 pounds, kan förhindra tillståndet, och en av de bästa sätten att förlora tarmen är att eliminera alkohol från din diet.

Undvik feta livsmedel

En sund kost låg i kött, socker och mejeriprodukter kan minska risken för prostatacancer. Försök att undvika mättade och härdade fetter såsom ost, smör och bearbetade livsmedel, inbegripet konserverat soppa, kex och kakor. Håll dig till olivolja och rapsolja för matlagning.

Fiber Fakta

För en frisk prostata, förbrukar 20 till 35 gram fibrer per dag. Enligt Harvard University studien, män som äter fiber genom bönor, fullkorn och frukt och grönsaker är mindre risk att utveckla prostatacancer.

Fluid Fakta

dricka 2-3 liter vatten om dagen bidrar till att minska infektioner i urinblåsan och njurproblem i samband med prostataförstoring. Dessutom visar en studie av Feist-Weiller Cancer Center i LSU: s Health Sciences Center i Shreveport, Louisiana, att dricka bara en kopp om dagen av grönt te minskar serummarkörer av möjliga prostatacancer tillväxt.

Soy Sparar

Enligt forskare vid University of Alabama, Birmingham, isoflavone genistein, som finns i sojabönor, skyddar mot prostatacancer genom att hämma manliga hormoner som ökar tillväxten av tumörer. Dessutom är sojamjölk ett bra substitut för komjölk, vilket inte rekommenderas för prostata hälsa.

Favorit Frukt och grönsaker

Alla frukter och grönsaker är till gagn för god prostata hälsa, särskilt granatäpplen och tomater. Enligt en undersökning som presenterades av American Association Urologiska kan granatäpplejuice hjälpa till att kontrollera lokaliserad prostatacancer. I en annan studie, upptäcktes Harvard University forskare att män som konsumerade mer än 10 portioner per vecka av kokt tomat livsmedel, t. ex. tomatsås, hade en 35 procent lägre risk för prostatacancer incidens än de som åt betydligt mindre.

Previous:nothing Next:bilbälte säkerheten när man är gravid

Relaterade artiklar


 • ökningen av vita blodkroppar hos nyfödda
 • vad som väntar under en prostata tentamen
 • hur snart att göra graviditetstest?
 • Vilka är farorna med att dricka mjukt vatten?
 • typer av löss
 • nattlig hosta hos barn
 • oregelbunden andning hos barn
 • tecken och symtom på sluta hormonella preventivmedel
 • hur man hjälper barn att sova bättre
 • alternativ medicin för njursten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com