svälja övningar för cerebral pares

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-18
Cerebral pares är ett övergripande term som används för att beskriva ett valfritt antal villkor eller sjukdomar som påverkar balansen, kroppsrörelse, eller kroppshållning. Ett vanligt symptom är dysfagi, som stör förmågan att svälja. Även om de flesta människor svälja utan att tänka på det, handlar det faktiskt mer än 50 uppsättningar av nerver och muskler att fungera parallellt, så Återinlärning processen är inte lätt för cerebral pares drabbade

Du behöver:.
Dig och en liten knuff inifrån.
.

Tongue Övningar

Den första insatsen för att behärska är helt enkelt sticker tungan ur din mun så långt som möjligt, hålla den stadigt i tre till fem sekunder. Upprepa detta tre till fem gånger. För det andra, öva höja tungan till gommen, trycka den mot övre gommen och hålla i tre sekunder, upprepa denna övning fem gånger. Efter att du har återfått tillräckligt motorstyrning för att utföra de två nämnda borrar, kombinera de två till ett genom att först förlänga din tunga, då den dras tillbaka och trycka den mot gommen, upprepas 5 till 10 gånger. Slutligen återfå lateral kontroll över din tunga genom att trycka den mot insidan av dina kinder, alternerande fram och tillbaka och hålla varje hållning i fem sekunder.

Jaw Utbildning

Träna din käke nästa. Börja genom att bara öppna munnen så stort du har möjlighet, innehar ställning i fem sekunder och upprepa fem reps. Nästa tåg sidled genom att flytta käken så långt du kan både höger och vänster sida, håll i fem sekunder och upprepa fem gånger på varje sida. Slutligen har arbetet med käken i alla tänkbara håll genom att vrida den i en full cirkel, upprepas fem gånger i varje riktning.

Lip övningar

Övning läpp övningar för att hålla kontroll över din mat och undvika pinsamma incidenter. Det enklaste övning att öva ler, så le stort i fem sekunder, upprepa för totalt fem reps. För det andra, öva puckering dina läppar till en kyss position, håll den i fem sekunder och upprepa fem gånger. Tredje, kombinera de två i en rörelse, växlar mellan leende och puckering dina läppar totalt fem gånger. Nästa, öka din muskelkontroll genom att trycka dina läppar tillsammans så hårt du kan, håller i fem sekunder och upprepa fem gånger. Slutligen, utöka dina kinder genom att andas in luft i dem, hålla dina läppar tätt försluten för att förhindra läckage. Flytta luft från ena kinden till den andra, alternerande fram och tillbaka fem gånger.

Previous:nothing Next:struktur av blodceller

Relaterade artiklar


 • kan jag bli gravid en vecka innan min mens?
 • bröst information
 • kan rotavirus bero på smuts?
 • homeopatisk behandling för sklerodermi
 • biverkningar av ovestin
 • hur du håller koll på din menstruationscykel
 • fenobarbital biverkningar
 • tecken och symtom på progesteron tidig graviditet
 • tecken och symtom på UVI hos småbarn
 • oregelbunden andning hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com