typer av metoder vatten testning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-12-14
Rent dricksvatten är en nödvändighet för hälsa och välbefinnande hos människor. De flesta hem i USA har tillgång till en kommunal vattenförsörjning som regelbundet testas. Men det finns situationer då du kan behöva testa ditt vatten, som att ha ett hem som tillhandahålls av brunnsvatten eller när du är camping eller vandring och måste använda en obekant vattenförsörjning. Den vanligaste förorenar i dricksvatten är koliforma bakterier och nitrat

Sight och lukt

Dina egna sinnen är mest värdefulla vid hanteringen av en obekant vattenförsörjning. En av de tydligaste tecknen på att vatten kan behöva prövas är om vattnet är grumlig eller missfärgad, har partiklar i det eller har en ovanlig lukt. Simple vatten-testutrustning finns på camping och sportartiklar butiker.

PH-nivåer

Förutom att använda dina sinnen för syn och lukt, kan din känsel även hjälpa dig när du är osäker på kvaliteten på en vattenledning. Du kan testa pH-nivån i vatten genom att blöta fingrarna med vatten och gnugga dem tillsammans, om vattnet känns hal, nästan som om det är diskmedel eller fet, pH-nivån är hög. Om vattnet lämnar fingrarna känns kladdig, är pH-nivån låg. Att balansera pH-värdet (alkalinitet) och surhet i kroppen är viktig för hälsan.

Salt och mineraler

Vatten som innehåller tunga salter och mineralfyndigheter kan bidra till hjärt-och njursjukdom och högt blodtryck. Vatten som är grumlig kan innehålla salter och mineraler.

Laboratorietester

Den mest omfattande valet i vatten testas är att anlita en fackman. Det finns många vatten tester. En bakteriologisk undersökning kommer att kontrollera vattnet för koliforma bakterier och E. coli. FHA-kort serie tester för koliforma, bly, nitriter och nitrater, och FHA /HUD tester serie för fd smittar och järn, mangan, natrium, pH, hårdhet, alkalinitet och grumlighet (grumling skapad av rör upp sediment eller med främmande partiklar svävande).

yrkesprov

Kostnaden för att ha en professionell testa ditt vatten varierar från plats till plats, men det är värt kostnaden, eftersom din familjs hälsa kan stå på spel. Om du anlita en professionell, vara säker på att han är licensierade och certifierade att utföra tester på ditt dricksvatten. Fråga din lokala hälsodepartementet att hänvisa dig till en ansedd vatten-testning företag.

Hem Kits

Vatten testkit för ditt hem finns på järnhandeln. Medan de är inte lika exakt som laboratorietester ger de en indikation på kvaliteten på ditt vatten. Vatten testkit brukar test för åtta gemensamma föroreningar: bakterier, bly, bekämpningsmedel, nitrater, nitriter, klor, pH och vattnets hårdhet. Dessa paket innehåller oftast en rad teststickor som visar halterna av förorenar genom färg när vattnet körs på remsan. De är lätta för lekmän att använda och är oftast ett billigt alternativ till laboratorium testning av vatten.

Previous:nothing Next:Hur länge de tecken och symptom på klimakteriet sista?

Relaterade artiklar


 • Solarier & graviditet
 • fosterutveckling steg
 • hjärnan och motoriska funktioner
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • Sex steg till självförtroende
 • salt lampa förmåner
 • hur du raka ordentligt: våtrakning
 • typer av antikroppar
 • hur blodomloppet fungerar med andra delar av kroppen
 • struktur röda cellmembran
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com