typer av problem en synskadad barn skulle ha

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-21
Alla barn går igenom olika utvecklingsstadier som har egna möjligheter och hinder, men synskadade barn inför större utmaningar medan de framsteg genom sin barndom år. De får möta samordning svårigheter, emotionell stress, svårt att lära i en traditionell miljö och organisatoriska utmaningar-tillsammans med ytterligare uppmärksamhet och nyfikenhet från sina kamrater

Samordning

Enligt Familj Connect kan fysisk balans och koordination vara en utmaning för synskadade barn, eftersom de inte alltid kan se föremålen omkring dem-de bygger i stället på en sund och förtrogenhet med sin omgivning. Familj kan hjälpa till genom att alltid sätta leksaker bort i ett visst område. Undvik möblera om också. Andra saker som familj och vänner kan göra för att stöd med samordningen är att gå med barnet genom okända områden och installera ramper i stället för trappor när det är möjligt.

Kontakten med världen och utvecklingsländerna Intressen

Enligt växa sig stark, synskadade barn och barn får inte naturligt utveckla ett intresse för föremål eller aktiviteter som andra barn, eftersom de inte kan interagera med sin omgivning på samma sätt. Blinda barn förlitar sig på ljud och känsla. Eftersom synskadade barn inte kan se allt omkring sig, de vet inte att undersöka saker ytterligare och ställa frågor. Uppmuntra ditt barn att röra om sin miljö och att ställa frågor när hon inte kan förstå något, och snabb diskussion med ditt barn om olika ämnen. Dessutom engagerar henne med objekt av olika texturer och vikter, samt poster som gör unika ljud.

Emotionell stress

American Foundation for the Blind säger att även i fall där nedskrivningen tänds gradvis eller de har hade en synnedsättning sedan födseln, kommer synskadade barn känner stress i nya eller okända situationer, särskilt när de känner sig isolerade från jämnåriga. Börjar på en ny skola eller in i en ny klass kan vara särskilt påfrestande. Synskadade barn också ibland kan känna sig ledsen eller frustrerad. Släkt och vänner kan hjälpa till genom att lyssna på barnets oro och uppmuntra barn att dela sina känslor. Lärarna kan hjälpa genom att främja förståelse och öppen diskussion om synskada i klassen, samtidigt hålla förväntningar på synskadade barn högt.

Lärande utmaningar

Enligt National Federation of the Blind, finns det några lärande problem som synskadade barn kan uppleva i alla lärandemiljö och i synnerhet i ett traditionellt klassrum. Om lärare använder en styrelse för att dra ut grafer, eller andra exempel, kan synskadade barn inte alltid ser det eller dra nytta av det. Samma koncept gäller för fysiska övningar och gruppövningar, som är mycket visuella. Lärarna kan hjälpa undervisa synskadade barn med bland annat särskilda muntliga förklaringar och materiella föremål som barnen kan röra och känna.

Organisation

Eftersom de inte alltid kan se vad föremålen omkring dem eller specifika i termer av vad papper är märkta, synskadade barn kan ha svårt med organisationen, inklusive läxor förvaltning. The National Federation of the Blind rekommenderar att en förvaringssystem med lådor, mappar och punktskrift etiketter för att hjälpa barnet att organisera sitt skolarbete. För barn som har lite syn, rekommenderar den amerikanska fonden för Blinds även märkning saker i färger som barnet kan identifiera sig med. Barn som är färgblinda kan också dra nytta av stora ikoner att märka varje ämne.

Previous:nothing Next:biverkningar av primolut-n

Relaterade artiklar


 • smärtlindring för gravida
 • kroppslukt hos små barn
 • Baby Face hudutslag behandling
 • diet för undernäring
 • kan bröstimplantat orsaka cystor?
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • klarblå graviditetstest instruktioner
 • sjukdomar från klimakteriet
 • hur man kan minska dina utgifter för vård
 • avvek septum utan symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com