vad som orsakar croupy hosta hos spädbarn utan nästäppa?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-12-28
Det är inte ovanligt för ett barn att ha en hosta, även en som ibland kan låta hårt. Det finns massor av skäl för spädbarn hosta, från godartade och nyttigt, att en indikator på att något är galet. Allt från virus, infektion, en kittling i halsen och snuva kan orsaka hosta hos spädbarn som visas utan en rinnande näsa och kan låta ganska slitande. Se upp för andra symptom med hosta och ihållande hosta

virus som orsakar hosta

En hård hosta utan en rinnande näsa eller nästäppa kan bero på ett virus. En av de mer vanliga virus som drabbade spädbarn är RS-virus, eller RSV. RSV verkar ofta som en förkylning, med hosta och lätt feber. Om hosta är ihållande, och barnet börjar väsande andning, förlorar sin aptit och blir kinkig, är en uppmaning till barnläkare i ordning. RSV kan leda till bronkiolit, som påverkar luftvägarna med slem gör andningen svår, eller lunginflammation, vilket är en allvarlig infektion i lungorna. Båda är ytterst allvarliga hos spädbarn och kräva medicinsk behandling och stöd. Krupp, den hårda "barky" hosta, är också oftast resultatet av ett virus som har utvecklats, och igen, ditt barn kommer att behöva se henne barnläkare.

Infektioner som orsakar hosta

Infektioner kan vara hosta skyldige . Pertussis, som oftast hänvisas till som "kikhosta," är en infektion som orsakas av bakterier i luftvägarna. Kikhosta är en ihållande hosta som inte tillåter andetag i mellan. De flesta spädbarn vaccineras före ålder 1 för kikhosta och skyddas.

Dagtid Hosta

För en del barn hostan är bara närvarande under dagen. Dessa hosta är vanligtvis beror på förändringar i temperaturen. Kall luft kan orsaka hosta som kan torr värme. Luftkonditioneringar och värmare kan torka luften i ett rum och orsaka hosta. Flytta runt en hel del kan orsaka skräp att fånga i en babys strupe och kan orsaka hosta, också.

Nattetid Hosta

Ett spädbarn som bara hostar på natten, eller vars hosta förvärras på natten, kan uppvisa tidiga tecken av astma. Halsen är mer känslig på natten i astmatiker och mer sannolikt att bli irriterad i en hosta. Ett barn som är hosta på natten kan behöva vård för att ge förebyggande vård.

Allergier

Det är inte ovanligt för spädbarn att ställa ut allergier och intolerans i de första månaderna som kroppen anpassar sig. Ett tecken på att ett spädbarn har problem med ett element i hans omgivning är hosta. Detta kan vara miljö, såsom mögel eller pollen, eller specialkost som något mamman äter som finns i bröstmjölk och orsakar en irritation. Alert din spädbarnets barnläkare och hon kommer att ge dig de verktyg som krävs för att lokalisera eventuella utlösande eller hon kommer att utföra tester som avslöjar orsaken.

Behandla hosta

Alltid prata med din barnläkare eller din barnläkare sköterska om hem behandlingar stöd din barnets hosta. Ge aldrig ditt läkemedel baby hosta eller Vicks gnugga på bröstet. För att få hela natten tills du kan ringa din barnets läkare finns det några saker som kan underlätta en babys hosta. Luftfuktare kan vara ganska lugnande, vilket 10 minuter i en förälders famn i en ångande badrum. Omvårdnad kan vara lugnande, päls halsen och hjälpa barnet slappna av och sova på grund av prolaktin i bröstmjölk.

Previous:nothing Next:gas smärta rättsmedel

Relaterade artiklar


 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • om muskelsystemet
 • hur många veckor innan du kan höra ett foster hjärtslag?
 • hur man kan sluta röka cigarrer
 • knappen bråck symtom
 • fördelarna med röntgenstrålar
 • hur man prestera dina månatliga bröstundersökning på rätt sätt
 • define livslängd
 • ryggsmärta hos barn
 • hur man hittar för-och nackdelar om att få svininfluensan skott
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com