vitaminer för barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-06
Barn växer i en otrolig hastighet. I en ett ögonblick, går ett barn från att krypa för att komma in på gymnasiet. Denna snabba tillväxt behöver ett brett utbud av vitaminer-och gott om dem-till bränsle det

Vad är vitaminer?

Vitaminer är ämnen som finns i mat som stöd för tillväxten och utvecklingen av den mänskliga kroppen. Vanliga vitaminer som finns är vitamin C, vitamin D, vitamin E, vitamin A, vitamin K och B-komplex vitaminer. Mineraler, som järn, är också avgörande för god tillväxt.

Varför barn bör ta vitaminer

Eftersom barn är ständigt växande, kan vitaminer hjälpa bilda starkare ben och muskler samt hålla barnens immunförsvar från att försvagas.

Typer

Vitamin C finns i citrusfrukter och bidrar till att främja läkning. Vitamin D finns i mjölk och lite grönsaker och hjälper till att utveckla och bibehålla starka ben. Vitamin A främjar tillväxten av friska celler och kan hittas i en mängd olika livsmedel som ägg och morötter. En annan vanlig vitamin är K-vitamin som finns i levern och kan hjälpa blodpropp. B-komplex vitaminer kan betraktas som allt-i-ett vitamin eftersom de ger en mängd fördelar för den mänskliga kroppen. Dessa förmåner omfattar att hormoner och antikroppar byggnad. B-komplex vitaminer finns i kött och fisk. Med olika vitaminer rekommenderas för barn, det bästa alternativet kan vara i form av ett enda piller-en multivitamin. En bra multivitamin, som finns på apoteket, innehåller alla nödvändiga vitaminer rekommenderas för barn.

Effekter

När barnen tar vitaminer, får kroppen en extra skjuts. Men när ett barn är berövade det nödvändiga näringsämnen som vitaminer ger, de har en högre risk att utveckla sjukdomar och komplikationer hälsa. Enligt Dr Michal Melamed från Albert Einstein College of Medicine, en studie om barn och deras intag vitamin visade att 70 procent av personer under 21 år inte får den rekommenderade mängder av vitamin D. Denna studie visade också att brist på D-vitamin är direkt kopplad till komplikationer såsom lågt blodsocker och högt blodtryck.

Försiktighetsåtgärder

När du tar vitaminer, bör den maximala rekommenderade intaget inte överskridas. Det är möjligt att överdosera vitaminer. Barn bör alltid övervakas när du tar någon typ av medicinering, även vitaminer.

Previous:nothing Next:intressanta fakta om salmonella

Relaterade artiklar


 • drogmissbruk kontra drogmissbruk
 • hur man gör en förbättring av ditt liv
 • livsmedel för att undvika med hepatit C
 • Vad är en normal hCG nivå i 4 veckor gravid?
 • hur platsen Braxton Hicks
 • blodcirkulationen hos människa
 • mat som förstorar bröst hos män
 • hudvård för barn
 • naturliga vitaminer för klimakteriet
 • varför använda varmt vatten att tvätta händerna?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com