Vad är livmodern fibroid cystor?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-21
Uterin fibroid cystor är icke-cancerogena tumörer som växer i eller runt livmodern. Myom är ett vanligt medicinskt problem, som förekommer i upp till 80 procent av kvinnor i 50 års ålder, enligt womenshealth. gov. Majoriteten av fallen inträffar hos kvinnor i 40-årsåldern och 50-talet

Du behöver:. .
Golvmatta
Förteckning över AB och grundläggande övningar som ska utföras.
Måttband.
Logga spela in förlorade inches.

Vad är Fibroider?

Uterin fibroid cystor är också känd medicinskt som leiomyoma eller myom. De är muskulösa, godartade tumörer som växer i livmoderslemhinnan. Myom kan visas som en eller flera utväxter, är runda och avlånga till utseendet och varierar i storlek. En livmodern fibroid kan vara så stor som en grapefrukt, men i sällsynta fall kan bli ännu större.

Orsaker

Det finns inga kända orsaker till livmodern fibroid cystor, men enligt womenshealth. gov har deras förekomster varit kopplade till genetik och hormonell obalans i östrogen och progesteron. Också, enligt womenshealth. gov, det finns inga tydliga indikationer på hur de slutar växa, eller hur att krympa dem, även om platsen sägs att hormoner direkt bidrar till deras tillväxt. Dessa cystor tycks växa snabbt hos kvinnor som har dem under graviditeten, och krympa under åren fram till klimakteriet

Symtom

Symtom på uterin fibroid cystor är kraftiga blödningar, infertilitet (detta är sällsynt), förstorad buk, täta urinträngningar, smärta vid samlag, svullnadskänsla i buken, och anemi (orsakad av kraftiga blödningar). Men vissa kvinnor med livmoder fibroid cystor har inga symptom alls.

Diagnos

För att starta diagnostisera processen, kan din läkare föreslå en bäckenben examen, vilket kommer att visa om en knölig, oregelbundet formade, eller förstorad livmoder är närvarande . Denna diagnos är ensam brukar räcka, men under vissa omständigheter muskelknutor kan vara svårt att känna ut. Sedan en transvaginalt ultraljud används för att bekräfta förekomsten av muskelknutor. Utöver dessa undersökningar kan en endometriebiopsi krävas för att utesluta cancer.

Behandling

Behandling beror på din ålder, hälsa, symtomens svårighetsgrad och fibroid typ. Vissa kvinnor kan bara behöver få sina myom övervakas av bäcken tentor eller ultraljud. Behandlingsalternativ omfattar användning av p-piller för att kontrollera blödningar, järntillskott för att lindra anemi, ibuprofen eller Naprosyn för kramper och smärta. Vissa kvinnor kan behöva ta hormonersättningsterapi eller p-piller för att reglera hormonell obalans.

Previous:nothing Next:hur man bli gravid efter två missfall

Relaterade artiklar


 • Hur snart kan du berätta vilket kön barnet är?
 • orsakerna till stickningar och domningar lätt i fot
 • förmåner för barn som spelar instrument
 • information om en vasektomi
 • livscykel och växande skeden av en människa
 • svindel orsaker
 • Hur man känner igen stroke
 • Seroquel under graviditet
 • Adipex viktminskning drog
 • homeopatisk behandling för sklerodermi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com