Vilka är de vetenskapliga namnen på de muskulösa systemet?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-28
Rörelseapparaten ger skydd, rörlighet och funktion i våra ofrivillig system, t. ex. andnings-och cirkulationssvikt. Inom detta system muskler är grupperade eller beskrivs på flera olika sätt, genom celltyp, funktion och region av kroppen. Dessa grupper beskriver muskelgrupper från mer allmänna till mer specifika egenskaper, så ditt val av beskrivande grupp skulle bero på vetenskapliga samband med diskussionen

Cell /vävnadstyp

Den vidaste gruppering av muskler är för cell eller vävnad typ. De omfattar tvärstrimmig (eller skelett), slät (eller visceral) och hjärtats muskler. Som namnet antyder, fäster skelettmuskler till ben som gör det möjligt för oss att flytta och arbeta. Muskelvävnaden i skelettmuskulaturen lik medföljande slangar; dessa buntar ansluta till större buntar av muskelvävnad. Dessa muskler styrs av det somatiska nervsystemet och kräver medveten förvaltning för utveckling och verksamhet.

glatt muskulatur bildas längs väggarna i inre organ som urinblåsan, mag-tarmkanalen och vener och artärer. Dessa visceral muskler styrs av det autonoma nervsystemet och kan fungera oberoende av de medvetna stimuli. Cardiac muskelvävnad är en kombination av både visceral och tvärstrimmig muskelvävnad. Denna vävnadstyp är exklusivt för hjärtat och regleras av det autonoma nervsystemet.

Funktion

muskelgrupper också heter efter sin funktion. Till exempel, att musklerna med förmåga böja en lem kallas "flexors. "Muskler att räta en lem kallas" extensorer. "Muskler kallas" kidnappare "agera för att flytta en del åt sidan, bort från kroppen. En muskel flytta en lem mot kroppen skulle kallas en" adductor. "Muskler som lyfter en lem är hissar, medan det omvända muskel handlingen utförs av depressors. Rotatorer tillåter cirkulär muskel rörelse, medan dorsi-flexors möjligt för oss att gå av upphandlande vinkeln mellan foten och smalbenet. Slutligen plantar flexors ger ett vridmoment-liknande kraft ( stå på tårna till exempel) och flexors palmar låter dig rotera handen eller armen till "Palm-sidan. "

Region

För att mer specifikt hänvisning muskelgrupper, kan det vara nödvändigt att precisera i vilken region av kroppen de tillhör Din kropp är indelad i sju regioner muskeln. De omfattar i rygg, huvud och hals, övre lem, bröstkorg, buk, bäcken och perineum och nedre extremiteterna. vill ange någon särskild muskel närmare skulle kräva att du använder det exakta namnet på den enskilda muskeln.

Betydelse

Det finns över 600 muskler i människokroppen var och en med sina egna vetenskapliga namn. Lärande dessa namn personligen (som rutor lumborum eller gracilius) kan vara ganska ett företag för dem som inte förbundit sig att en medicinsk examen. Men genom att få en förståelse för olika typer av vävnad, fungerar muskler och de olika regionerna muskler, har du också möjlighet att referera till och diskutera specifika muskler och muskelgrupper med intelligens.

Missuppfattningar

Det finns många gemensamma benämningar som används för ett antal enskilda muskler, inte finns gemensamma medel inte för var och en av de över 600 muskler i människokroppen. Till exempel den största muskel i muskelsystemet är gluteus maximus, som oftast hänvisas till som baken muskeln. Det finns dock ingen gemensam motsvarande för gluteus medius eller gluteus Munimus ytterligare två muskler som utgör rumpan.

Previous:nothing Next:multivitaminer för tonåringar

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga ryggbesvär eller ryggskador hos barn
 • inhalator anordningar för astma hos barn
 • vilka ämnen kan involveras i vätebindningar?
 • livscykel och växande skeden av en människa
 • Hur berätta om du har en förkylning eller influensa
 • hur man kan minska dina utgifter för vård
 • uroxatral vs Flomax
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • effekter av Alzheimers sjukdom på familjen
 • sätt att få en hälsosam graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com