ablation & tidig menopaus

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-30
Livmodern har inte varit kopplade till tidigt eller för tidig menopaus. Detta förfarande eliminerar livmoderslemhinnan med hjälp av olika metoder inklusive laser, radiovågor, mikrovågor och el. Det görs för att stoppa tunga, långvarig vaginal blödning som ibland kan uppstå efter förlossning eller på grund av något som kallas endometrios. Operationen leder oftast till sterilitet men används för att förhindra en hysterektomi, ett förfarande som tar bort livmodern

Tidig och tidig menopaus

läkarkåren definierar tidig menopaus, som när det sker innan en kvinna fyller 45. Tidig menopaus uppstår när processen inleds innan en kvinna fyller 40. Enligt Internationella Prematur ovarial svikt Association, mellan 1 och 4 procent av alla kvinnor mellan 15 och 40 påverkas av tidig menopaus.

Orsaker till tidig och tidig menopaus

Orsakerna till tidigt och för tidig menopaus inte har fast förankrad. Genetiska förutsättningar som Turner och Swyer syndrom tillsammans med enzymdefekter, kemoterapi, autoimmuna sjukdomar, sköldkörtelproblem, diabetes, anemi, virusinfektion och mer kan alla leda till för tidigt ovariesvikt.

Livmodern

livmodern orsakar sterilitet , men det inte orsakar symtomen vid klimakteriet. Förfarandet påverkar endast livmoderslemhinnan, men klimakteriet orsakas av en utarmning av ägg som lagrats i äggstockarna, antingen på grund av naturliga processer eller någon form av dysfunktion. Ablation funktioner genom att orsaka ärrbildning på livmoderslemhinnan, vilket förhindrar ytterligare blödningar. Steriliteten som följer ablation förfarande orsakas av förstörelsen av livmoderslemhinnan, vilket gör den normala implantation av ägg omöjligt. Förfarandet kan utföras antingen enligt lokal eller allmän anestesi.

Återhämtning från livmodern

Återhämtning från livmodern tar vanligen mellan fyra dagar och två veckor, och det finns få sekundära komplikationer bli berörda. Biverkningar direkt efter operation kan innehålla kramper, huvudvärk, utsläpp och vaginal blödning. Även om det inte orsakar sterilitet, orsakar det inte klimakteriet eller sekundär biverkningar av detta villkor. Enligt en post i den femte utgåvan av "Comprehensive Kvinnokliniken," ungefär hälften av alla kvinnor som genomgår livmodern slutar med perioder, vilket kan tyckas vara klimakteriet.

Alternativ till livmodern

Om livmodern inte är möjligt, kan en hysterektomi behandla likartade villkor. Detta innebär borttagande av livmodern och i många situationer livmoderhalsen, äggledarna och äggstockarna. Denna operation är långt mer invasiv än ablation och har en total återhämtningstid mellan en och två månader. Det finns också läkemedel behandlingar som kan minska eller stoppa blödningar utan operation.

Previous:nothing Next:giftfritt alternativ till Premarin grädde

Relaterade artiklar


 • Vad är livmodern fibroid cystor?
 • bröst information
 • sovlägen för ryggsmärta när man är gravid
 • fastighetsskötare syndrom
 • Hur får jag mina kontakter för att passa korrekt?
 • varför använda ett bälte postpartum stöd?
 • hur man kan öka min vattenintag
 • vad som orsakar en lägre PSA?
 • vestibulära system aktiviteter
 • Fakta om mammografi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com