beskrivning av diabetes

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-01
Diabetes är ett tillstånd där Bukspottkörteln utsöndrar en otillräcklig tillgång på insulin eller kroppen inte använder insulin effektivt. Enligt American Diabetes Association, 8 procent av människorna i USA lider av någon typ av diabetes

Process

socker och kolhydrater i maten omvandlas till blodsocker i kroppen. Bukspottkörteln utsöndrar ett hormon som kallas insulin som obligationer med blodsockret. Blodsockret då kunna omvandla näringsämnen till energi och andra produkter.

typ I-diabetes

Debut av typ 1-diabetes, även kallad juvenil diabetes, uppstår oftast hos barn och unga vuxna. Bukspottkörteln hos diabetiker typ I avger inte någon insulin. Det finns ingen förebyggande eller bot för denna sjukdom.

Typ 2-diabetes

Typ 2-diabetes kallas också åldersdiabetes diabetes eftersom det oss vanligaste diagnostiserade senare i livet. Det är oftast orsakade av fetma eller brist på motion, och en viktminskning eller upptag i motion kan oftast lösa sjukdomen. Vid typ 2-diabetes, producerar bukspottkörteln inte tillräckligt med insulin eller insulin som den ger inte används effektivt i kroppen, vilket är ett tillstånd som kallas insulinresistens.

Blodsockersänkande Nivåer

Normal blodsocker nivåerna är 70 mg /dl och 120 mg /dl (milligram glukos till deciliter blod). En spik högre än 120 mg /dl kallas hyperglykemi. Dips under 70 mg /dl resultera i ett tillstånd som kallas hypoglykemi.

Symtom

Symtom på diabetes kan inkludera ökad törst, täta urinträngningar, plötslig viktminskning, dimsyn, brist på energi eller slöhet och domning eller stickningar i tår eller fingrar. Om du har dessa symtom på en ihållande basis, kontakta din läkare.

Behandling

Behandling för båda typerna av diabetes inkluderar en kolhydratfattig, lågt socker diet och strikt träningsprogram. Typ 1 diabetiker ta dagliga injektioner av insulin, medan peroral medicinering tas vanligtvis av typ 2 diabetiker.

Previous:nothing Next:Hur berätta om du har ringorm

Relaterade artiklar


 • hur du håller ditt sinne skarp och alert
 • astma inom jordbruket
 • sportkosttillskott & hälsa
 • hur man gör en portabel toalett
 • hur man hjälper barn att sova bättre
 • varicellavaccin biverkningar
 • hur man skapar min egen gravsten
 • hantera minnesförlust
 • varför använda varmt vatten att tvätta händerna?
 • manlig kontra kvinnlig skelett
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com