biverkningar efter avslutad p-piller

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-09
Många kvinnor överväga att avbryta deras födelse använda piller på grund av obehagliga effekter, en förändring i sexuell aktivitet eller för att de vill bli gravid. De flesta av dessa kvinnor, särskilt de som upplevde biverkningar vid start p-piller, är orolig för vad som kan hända när de upphöra med sin användning. Även biverkningar varierar från kvinna till kvinna, de flesta är lindriga och tre sista månader eller mindre som kroppen anpassar sig till hormonella förändringar

Effects

avveckling p-piller orsakar hormonnivåer i kroppen att flytta, vilket kan orsaka illamående, ömma bröst, irritabilitet, trötthet, huvudvärk, akne, oregelbundna menstruationer , amenorré (total avsaknad av perioder) eller viktminskning på grund av minskad vattenretention. Dessa biverkningar bör klingar som de konstgjorda hormonerna i p-piller lämna din kropp under en period av veckor eller månader.

Tidsplan

Inom en till tre månader kommer din kropp att börja producera sina egna hormoner igen och hormonnivåer återgår till det normala. Din kropp kommer förmodligen att återgå till det tillstånd den var i innan du började ta p-piller, som kan innebära återlämnande av akne, oregelbundna menstruationer, rikliga menstruationer eller något annat som du vanligtvis upplevt tidigare preventivmedel används. Om du slutat med p-piller mer än sex månader sedan och du fortfarande inte har haft en period, kontakta din läkare.

Fertilitet

Många kvinnor avbryta p-piller eftersom de vill bli gravida och vissa är förvånad över den svåra de upplever i detta. Även om det är möjligt att ägglossning och bli gravid så fort som två veckor efter avslutad födseln användning piller, det är ovanligt. Många kvinnor har ägglossning inte förrän en månad eller mer efter avslutad preventivmedel så det är rekommenderat att du slutar ta p-piller ungefär två till tre månader innan du planerar att bli gravid.

Behandling

Vissa biverkningar efter avslutad födelse piller som irritabilitet, ömhet i brösten och humörsvängningar är bäst behandlas med tålamod och en förståelse för att de ska avta snart. Andra, såsom akne, kan behandlas med over-the-counter ansikte rengöringsmedel och hudvårdsprodukter som innehåller bensoylperoxid eller salicylsyra eller en läkare kan ordinera utvärtes eller oral medicinering. Extra vila kan lindra trötthet och huvudvärk och pepparmynta eller ingefära te kan bli av med illamående.

När ska träffa en läkare

Prata med din läkare om biverkningarna av att stoppa p-piller blir allvarliga, såsom depression, eller om de håller avsevärt längre än förväntat. Även om mindre än 3 procent av kvinnor upplever en fördröjning vid indragningen av fertilitet, en läkare eller fertilitet specialist kan lösa dina problem om du har problem att bli gravid och du tror att det kan vara relaterade till din utsättande av p-piller.

Previous:nothing Next:bristningar & behandlingar

Relaterade artiklar


 • neonatal viktminskning
 • fakta om synundersökningar
 • effekterna av koffein på en baby
 • Medicare riktlinjer
 • tecken på graviditet blixten
 • diabetes hos barn
 • Mirena IUD problem & symptom
 • hur man använder Proactiv under amning
 • Hur får jag mina kontakter för att passa korrekt?
 • svälja övningar för cerebral pares
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com