blodtryck och klimakteriet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-28
Fram till de senaste åren, trodde läkare att kvinnor inte hade samma risker för högt blodtryck som män. Dock har det tänkandet förändrats nu. "Blodtrycket generellt ökar efter klimakteriet, säger Sandhya Pruthi, VD, på MayoClinic. com. ". Likaså postmenopausala kvinnor har en högre risk för högt blodtryck än göra pre-menopausala kvinnor-vilket antyder att hormonella och biokemiska förändringar i klimakteriet kan spela en roll i högt blodtryck"

Du behöver:
golvmatta.
Förteckning över AB och grundläggande övningar som ska utföras.
Måttband.
Logga spela in förlorade inches.

Östrogen-Menopause Connection

kvinnor som fortfarande producerar höga nivåer av östrogen är skyddade från några av risken för högt blodtryck, eftersom det hjälper till att skydda blodkärlen , att hålla dem mjuka, trygga och arbetar på optimal nivå leverera blod i hela kroppen. Efter äggstockarna bromsa produktionen av östrogen, är en del av detta skydd förloras.

Viktökning

När en kvinna kommer in i första etappen av klimakteriet, hon är benägen att viktökning till följd av fluktuerande hormonnivåer. Det fortsätter att öka genom premenopause, perimenopause och får inte bromsa förrän efter klimakteriet fas. Som hennes vikt går upp, har hennes hjärta att arbeta hårdare för att pumpa blodet, vilket orsakar ett ökat blodtryck.

Hormonbehandling och högt blodtryck

Några kvinnor som tar hormonersättningsterapi kan se en ökning i deras blodtryck. Enligt highbloodpressuretoday. com, de är cirka 25 procent mer benägna att ha högt blodtryck än kvinnor som inte på hormonbehandling.

Hur att kontrollera blodtrycket under klimakteriet med Diet

Kvinnor måste vara flitiga i att bibehålla god hälsa om de vill leva ett långt och hälsosamt liv, och det inkluderar att hålla sitt blodtryck i schack. Öka frukt, grönsaker och fullkornsprodukter i kosten är ett utmärkt ställe att börja. Håll alkoholkonsumtion att mycket små mängder, aldrig mer än ett glas vin, öl eller cocktail per dag. Minska natrium genom att inte tillsätta salt vid bordet och laga mat med mindre.

Andra livsstilsförändringar

behålla en hälsosam vikt, och om du röker, sluta. Om du redan har ett fitness program, lägga till fler kardiovaskulära övningar. För kvinnor som inte utövar, starta en övning regim och arbeta upp till minst 30 minuter per dag, tre till fyra dagar per vecka. Walking är en utmärkt övning som kan införlivas med de flesta människors vardag. Den tid att träna varje dag kan delas in i kortare intervall (15 minuter två gånger per dag). Om ditt blodtryck är fortfarande hög, det finns mediciner kan din läkare ordinera att få ner det.

Previous:nothing Next:råd om sängar minne skum jämfört med traditionella madrasser

Relaterade artiklar


 • Vilka är metoderna för födelsekontroll i andra länder?
 • låg progesteron orsakar
 • om olika hudutslag hos barn
 • Hur man känner igen stroke
 • Kan man bli gravid före eller efter din mens?
 • sätt att få en hälsosam graviditet
 • Vilka är de vetenskapliga namnen på de muskulösa systemet?
 • lekterapi för kvinnor i ämnet missbruk behandling
 • hepatit C & interferon behandling
 • avvek septum utan symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com