bristningar & behandlingar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-09
Enligt allaboutstretchmarks. com, hudbristningar uppstår när det inre lagret av huden (dermis) är sträcks till en punkt där dess elasticitet börjar bryta ner. Eftersom dermis sträcks, sträcker det yttre lagret av huden (epidermis) också. Bristningar form när mikroskopisk blödning uppstår, tillsammans med vävnad inflammation. Eftersom dessa märken läka, uppstår ärrbildning lämnar därmed bakom en synlig sträcka varumärket. Bristningar form när huden sträcks av snabb tillväxt på grund av graviditet, viktuppgång eller ens extrema viktminskning. Men många behandlingar och strategier finns för att hjälpa till att minimera uppkomsten av stretch märken

At-Home Behandling

Även om uppkomsten av stretch märken kan minska med tiden, finns många över disk behandlingar säljs till att påskynda läkningsprocessen. Det är dock viktigt att komma ihåg att graden av stretch varumärke påverkar läkningstiden behov och för svåra fall kan over-the-counter behandlingar inte vara effektiva. Kom också ihåg att för resultat att visa från användning av krämer eller salvor, de skall användas dagligen under en lång tid. />
Krämer och lotioner de mest sålda form av OTC- disk behandlingar. Många av dessa krämer innehåller ingredienser såsom: kakaosmör, vitamin E, vitamin A och Sheasmör. Enligt Mayo Clinic, dessa krämer är mer om förebyggande vård än behandling. Istället föreslår Mayo Clinic som använder receptbelagda krämer. Dessa krämer innehåller ingredienser som härrör från A-vitamin, såsom tretinoin och föreningar som ökar kollagensyntesen för att minska uppkomsten av hudbristningar. Mayo Clinic visar också att dessa krämer bara har effekter på relativt nya hudbristningar, de som är yngre än sex veckor gamla.

Kirurgisk behandling

olika behandlingar finns som kan utföras av hälso-och sjukvårdspersonal. Dessa behandlingar är vanligtvis reserverad för svårare fall av hudbristningar, men kan utnyttjas av någon. När du gör en kirurgisk beslut är det viktigt att vara säker på om alla aspekter av förfarandet, inklusive risker och eventuella biverkningar. Alltid diskutera behandlingsalternativ med en hälso-och sjukvårdspersonal för att avgöra vilket förfarande är det bästa alternativet för dig.

Enligt Mayo Clinic, det kirurgiska ingreppet som fungerar bäst för att minimera uppkomsten av nybildade hudbristningar kallas pulsade laser behandling. Det fungerar genom att stimulera tillväxten av kollagen och elastin och har visat sig vara mycket effektivt. Ett populärt alternativ för att behandla äldre hudbristningar kallas microdermabrasion. Mayo Clinic rapporterar att microdermabrasion skonsamt avlägsnar hudens översta lager, vilket kan resultera i nya hud tillväxt som är mer elastiska.

Överväganden

Det är viktigt att väga alternativ när du väljer vilken behandling som är rätt för en enskild situation . Det bör noteras att kostnaden för vissa behandlingar kan bli ganska höga. Dessa alternativ anses kosmetiska, och kan inte täcks av försäkringar. Dessutom bör man ha realistiska förväntningar, inte varje behandling kommer att vara 100 procent effektivt.

Previous:nothing Next:information om en vasektomi

Relaterade artiklar


 • saker som förbättrar minnet
 • behandling för maskar hos människa
 • effekterna av emotionell intelligens om drogmissbruk bland ungdomar
 • hur man kan öka min vattenintag
 • barn med knäsmärta
 • Hur man känner igen stroke
 • Hur är förfallodagen för graviditet beräknas i människor?
 • Hur snabbt lägger löss ägg?
 • mest effektiva demens droger
 • tecken och symtom på diabetes hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com