kan jag bli gravid en dag efter min tid?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-06
Många kvinnor tror att utgången av denna period är en omöjlig tid att bli gravid, men sanningen är att du kan bli gravid när du har oskyddat sex. Om du försöker undvika att bli gravid, se till att du använder preventivmedel varje gång du har sex

Fakta

De flesta kvinnor ägglossning runt halvvägs av menstruationscykeln, vanligtvis mellan 11 och 20 dagen efter deras period startar. Eftersom en genomsnittlig kvinnas cykel är mellan 22 och 30 dagar lång, är det möjligt att ägglossningen kan ske bara några dagar efter mensen slut. Och eftersom spermier kan leva i ett par dagar i äggledarna, är det möjligt att befruktning kan ske. Chansen att alla dessa faktorer faller på plats är smala, men det kan hända.

Överväganden

Om du försöker bli gravid, ungefär en vecka efter mensen slut är det dags troligen att uppnå graviditet framgång. Som din ägg flyttar från äggstockarna vid ägglossning, kan det överleva i cirka 24 timmar i din äggledare. Att ha sex vid tiden för ägglossning innebär att din ägg kommer att vara redo för befruktning när spermien kommer in i röret.

Identifiering

Om din mens inte är regelbunden och du vill förutsäga nästa dag ägglossning att fullständigt utvärdera dina chanser att bli gravid, bör du använda ett test som mäter din östrogennivåer att beräkna din fertilitet fönster. Fast det är inte så exakt som mer invasiva mätningar kan något bredare fönster fertilitet den erbjuder hjälpa dig att planera din bästa preventivmedel.

Rekommendationer

Det bästa sättet att känna dina chanser att bli gravid en viss dag är att hänga med menstruationscykeln. För att göra detta, registrera startdatum för din mens varje månad och räkna antalet dagar mellan menstruationerna. Hålla reda på detta antal över tid ger dig den genomsnittliga längden på din cykel och en bättre uppfattning om när du är mest sannolikt att bli gravid.

Varning

Vissa kvinnor kan ha vad som kallas genombrottsblödning rätt vid tiden för ägglossning --- när du är mest fertil. Om du inte hålla koll på din cykel och misstag denna genombrottsblödningar för starten av din tid, kanske du tror det är säkert att ha oskyddat sex rätt vid den tidpunkt då du har störst chans att bli befruktad.

Previous:nothing Next:nacksmärta i småbarn

Relaterade artiklar


 • om prostataförstoring förebyggande
 • rådgivning metoder för misshandlade kvinnor
 • embryon och fostrets tillväxt
 • missbruk hos barn
 • livlina systemanalys
 • tecken på tidig graviditet och missfall
 • Varför är flebotomi gjort?
 • urin reflux hos barn
 • bedrail risker för äldre
 • huvudsakliga funktion i skelettet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com