klimakteriet och anbud bröst

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-18
Perimenopause, den tidsperiod fram till slutligt upphörande med din mens, vilket är klimakteriet är förenat med hormonella problem. Östrogen kan vara för hög eller för låg. Progesteron börjar försvinna när en kvinna stannar ägglossning, och testosteron kan bli för högt, vilket resulterar i hårväxt på en kvinnas ansikte och kropp, en fördjupning av hennes röst och manliga mönster skallighet. När östrogen blir för högt kan detta resultera i anbudet bröst, vilket är mer vanligt under klimakteriet än i klimakteriet, när östrogennivåerna är normalt låga. Progesteron kan också ha en inverkan på brösten

Överväganden

Kvinnor som är helt klimakteriebesvär, vilket innebär att du har gått ett helt år sedan din senaste menstruation, och fortfarande har ömma bröst kan detta tillskrivas hormonbehandling (HRT), om du tar det. HRT, precis som p-piller innehåller syntetiska hormoner, bland annat östrogen och progesteron. Östrogen, oavsett om det är den verkliga saker eller syntetisk version, gör ökning bröstvävnad i storlek, vilket gör att brösten ont, medan progesteron orsakar en kvinna att behålla vatten. Den viktökning från vatten kommer att sträcka vävnaden i brösten och göra dem ont. Dessutom, om en kvinna tar hjärta läkemedel, kolesterolsänkande mediciner, antidepressiva läkemedel, eller psykiatriska mediciner i samband med HRT, kommer detta att öka chanserna att uppleva smärta i brösten, enligt Womentowomen. com.

Orsaker

Vätskeansamling kan vara ett verkligt problem för klimakteriet och hos kvinnor efter menopaus som orsakar stora obehag och ömhet i brösten och ömhet, enligt Menopauseatoz. com, vilket förklarar att cellerna i vår kropp är höljt i vatten . Dessutom är de celler omgivna av vatten. Natrium, njurar och hormoner avgöra hur mycket vatten (vätska) som finns.

När det är för mycket salt (natrium) i kroppen detta gör blodtörstiga och vatten dras från cellerna att försöka späda ut blodet. Detta kommer att göra dig ännu törstigare och du kommer att dricka mer vatten eller vätskor och detta gör din vätskeansamling ännu värre.

Andra möjligheter

Post medelålders kvinnor är benägna att utveckla fibrocystiska bröst, som eggad av hormoner . Detta villkor är inte cancer men det kan göra brösten känns knöliga, ont och öm. Cystor kan utvecklas i din famn på grund av fluktuerande hormoner. Vätskefyllda klumpar, som är de cystor, dyker upp och är antagligen mycket påtaglig rätt innan mensen om du perimenopausal och fortfarande har mens. Dina bröst kan bli mycket öm.

Vad som kan hända

vävnaden i brösten kan växa över, enligt Womens-hälsa-co. Uk. När detta inträffar anses detta fibros. Normalt bröst ledningar dränera sekret, men när dessa kanaler blockeras resulterar detta i cystor. Det är ganska vanligt att detta ska hända klimakteriet och kvinnor i övergångsåldern på grund av obalans av hormoner vid denna tid i en kvinnas liv.

Lösning

Besök din läkare om bröst och ömhet är ett verkligt problem för dig. De på HRT bör överväga en lägre dos. De på orala preventivmedel bör också se om en lägre dos kommer att undanröja några, om inte alla, av dina ömma bröst. Att äta mat som vattenmelon, te, majs, vindruvor, gurka och sparris kommer att få dig att bli av med överflödig vätska. Vitamin B6 och vitamin C öka uppgift vätska produktionen, enligt Menopauseatoz. com.

Previous:nothing Next:delar av en näsa

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ryggsmärta utan att bli lurad
 • Vilka är fördelarna med god hjärthälsa?
 • uttjänta symtom
 • vad vecka gör risken för komplikationer minskar?
 • gamla timer rättsmedel för kolik
 • tidig födsel och tandlossning
 • Vad gör influensa influensa göra för att ett foster?
 • spermier myter
 • vad är orsakerna till spädbarn eksem?
 • livsstilsförändringar för att minska prostatacancer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com