multivitaminer för tonåringar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-28
Multivitaminer används av miljontals människor varje dag. Inte varje multivitamin är bra för varje individ. Även om en tonårings kropp är fortfarande växer och utvecklas, finns det inga vetenskapliga belägg för att främja idén om vitaminer som gjorts speciellt för dem. Många märken av multivitaminer är lämpliga och välja den rätta kan vara lite förvirrande ibland. Lär dig mer om de olika behoven hos tonåringar kan hjälpa dig att välja rätt

Fördelar

Enligt Science Daily, tonåringar som tar multivitaminer är mer fysiskt aktiva, delta i fler lag och organiserad idrott, och är mindre benägna att tillbringa en mycket tid framför TV. Dessa tonåringar är också mer benägna att äta en hälsosammare kost.

Typer

Mest over-the-counter multivitaminer kommer att vara lämpligt för tonåringar. Flera sådana finns tillgängliga som kan hjälpa till med vissa problem som kan bli berörda av. Tonårspojkar vill i allmänhet att ta vitaminer som kan bidra till muskel utveckling som GNC Mega Teen Vitaminer. Tonårsflickor kanske vill ta kosttillskott som främjar frisk hy med att ta en-A-Day Teen Advantage i den rosa rutan. One-A-Day Teen Advantage finns även i en blå låda för tonårspojkar. En hälsosam leverans av vitamin D kommer att erbjuda muskeluppbyggnad medan vitamin A och C fungerar bra för fräschare hy.

Överväganden

Det finns många saker att tänka på när man väljer rätt typ av multivitamin för din tonåring. En aktiv livsstil kan vara den största faktorn. Om din tonåring är aktiv inom idrotten, men har utvecklat en mindre-än-stellar kost, kommer en multivitamin hjälp. Det är viktigt att komma ihåg att oavsett vad orsaken till början en vitamin-behandling ska vitaminer aldrig ta över platsen för måltider. Kidshealth. org erbjuder ett diagram som visar hur mycket av varje vitamin din tonåring kan behöva (se Resurser). Tänk på att många vitaminer kommer att finnas i den mat de äter och en tonårig-specifika multivitamin kanske inte behövs.

Missuppfattningar

Enligt David Schardt, senior nutritionalist vid Centrum för vetenskap in the Public Interest, behöver de flesta tonåringar inte en speciell vitamin och multivitaminer vuxna kommer att fungera bra. Han hävdar att ett överskridande av det rekommenderade dagliga intaget på tiamin, riboflavin, vitamin B6 och vitamin B12 inte kommer att ge tonåringar med en energikick. Dessutom finns det inga bevis för att multivitaminer för tonårspojkar är annorlunda än de för tonårsflickor. Men tonårsflickor behöver mer järn än pojkar.

Varning

Enligt Dr Lawrence D. Rosen, en New Jersey barnläkare, vissa vitaminer bör inte tas i överskott. A-vitamin kan orsaka huvudvärk om dosering är för hög. Han säger också att vissa vitaminer kan orsaka inre metaboliska problem som inte kan visa upp förrän flera år senare om inte dos är för hög.

Previous:nothing Next:Vad är den genomsnittliga puls?

Relaterade artiklar


 • hantera minnesförlust
 • Memory-spel för seniorer
 • kroppslukt från svettningar och klimakteriet
 • hur man ska bekämpa trötthet med 6 beprövade metoder
 • tvingade klimakteriet
 • roll NADH & fadh2
 • knappen bråck symtom
 • diet för undernäring
 • Vad gör influensa influensa göra för att ett foster?
 • om postmenopausala myom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com