normala vita blodkroppar hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-05
Blod som strömmar genom kroppen är helblod. Det består av vita blodkroppar, röda blodkroppar och blodplättar. De vita blodkropparna är armén, de upptäcka och bekämpa infektioner. Hos barn som i alla människor, avslöjar vita blodkroppar huruvida en person är att bekämpa infektioner

Nyfödda

Nyfödda har det högsta antalet vita blodkroppar. Typiska nyfödda har en greve från 9. 000 till 30. 000 leukocyter. Leukocyt är ett annat namn för vita blodkroppar.

Barn

Efter de första veckorna i livet, är vita blodkroppar inte åldersspecifika. Ett friskt barn och en frisk fullvuxen vuxna kommer att få räknas som speglar varandra. Den normala leukocyter är 4. 000 till 10. 800 i en frisk människa.

Lågt antal

En lågt antal vita blodkroppar är under 3. 500. Orsakerna till minskningen kan innehålla en infektion som använder upp de vita blodkropparna snabbare än de kan regenerera, cancer, medfödda och autoimmuna sjukdomar, och mediciner. Ett barn med ett lågt antal vita blodkroppar kan inte uppvisa någon av symtom på att kämpa med en sjukdom, den enda vita kan vara en feber av 100,5 grader eller mer. Om du har anledning att tro ditt barns räkna har minskat, till exempel en historia av denna fråga, och ditt barn har feber, ring din barnläkare omedelbart.

Hög Räkna

Vanligtvis om barnets vita blodkroppar räkna är hög, att kroppen producerar en armé för att bekämpa en infektion. Förhöjda nivåer kan bero på en benmärg sjukdom eller en sjukdom i immunsystemet, eller det kan vara en reaktion på medicinering. Typiska barnsjukdomar som förknippas med hög vita blodkroppar omfatta kikhosta och mässling. Om ditt barn har en hög vita blodkroppar, kommer hennes barnläkare för tester för att peka ut orsaken.

Varför testa sig

Normalt är en blodkroppar gjort varje år på ditt barns fysiska bara för att se till att din barn är verkligen frisk och ingenting osedda lurar. Utanför den normala fysiska, kan en vita blodkroppar förpliktas att testa för en infektion, visar en sjukdom eller övervaka en behandling för en sjukdom eller infektion. Om antalet vita blodkroppar är inom det normala intervallet, är behandlingen en framgång.

Previous:nothing Next:problem med örat rör

Relaterade artiklar


 • hur man dödar löss utan att göra ett köp
 • hur man tar hand om din glasögon
 • näsblod hos små barn
 • urin reflux hos barn
 • stadier av bildandet av en mänsklig baby
 • spädbarn botulism symtom
 • kan soja orsaka förstoppning?
 • fakta om synundersökningar
 • fördelarna med röntgenstrålar
 • flatulens symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com