normalt blodtryck varierar under graviditeten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-03
Det är viktigt för kvinnans blodtryck övervakas noga under sin graviditet för att säkerställa hälsa både modern och barnet. Om blodtrycket är högt under graviditeten kan öka risken för hjärtinfarkt och stroke, samt graviditetsrelaterade komplikationer som moderkaksavlossning, havandeskapsförgiftning och för tidig födsel

Fakta

Enligt National Heart Lung and Blood Institute (NHLBI), är blodtrycket mängden kraft som blod mot väggarna i artärerna. Den normalt blodtryck intervallet för en gravid kvinna är mindre än 120 mm Hg systoliskt (övre nummer) och under 80 mm Hg diastoliskt (nedre nummer). Om blodtrycket är för högt under graviditet och förblir oupptäckt eller obehandlad kan den leda till skador på mammans njurar, lever och hjärna, vilket leder till kramper.

Typer

Kronisk hypertoni och graviditetsdiabetes hypertoni är de två typer av hög blodtryck under graviditeten. Kronisk hypertoni är högt blodtryck som finns innan du blir gravid, som sker innan en kvinna är 20 veckor gravid, eller som varar mer än tre månader efter förlossningen. Graviditetsdiabetes hypertension är högt blodtryck som inträffar efter vecka 20 av en kvinnas graviditet och försvinner vanligtvis efter förlossningen. I vissa fall kan kronisk eller graviditetsdiabetes hypertoni leda till havandeskapsförgiftning, vilket är högt blodtryck med äggvita i urinen efter 20 veckor. Enligt NHBLI är preeclampisa den näst vanligaste orsaken till moderns död och en viktig orsak till foster komplikationer.

Varning

Högt blodtryck under graviditet kan minska blodflödet till moderkakan minska utbudet av syre och näringsämnen till fostret. Dessutom kan högt blodtryck leda till att moderkakan att lösgöra förtid från livmodern leder till tyngre moderns blödningar och berövande av näringsämnen till fostret. I vissa fall är för tidig födsel behövs för att undvika eventuella komplikationer och för att säkerställa hälsa och säkerhet för både mor och barn. Slutligen kvinnor som lider av havandeskapsförgiftning har ökad risk att utveckla hjärt-kärlsjukdom senare i livet.

Identifiering

Högt blodtryck är relativt ovanligt under graviditeten, som förekommer i endast 6 till 8 procent av alla U. S. graviditeter, enligt NHBLI. Högt blodtryck kallas ofta "den tysta döden" på grund av sitt milda eller ibland helt saknar symtom. Symtom är vanligtvis ospecifik, men kan inkludera dimsyn, huvudvärk, yrsel och illamående. Kvinnor med preeklampsi kanske märker signifikant viktuppgång (mer än fem pounds per vecka), buksmärtor, som vanligtvis är på höger sida, och svullnad i händer och ansikte.

Förebyggande /Lösning

Om en kvinna är diagnosen högt blodtryck under graviditet, medicin som är säker för mamman och fostret kan vara fastställd. Naturliga sätt att sänka blodtrycket är att reducera natrium intag, undvika alkohol och tobak, träna regelbundet, få en tillräcklig mängd av vila och bibehålla en hälsosam kroppsvikt. Dessutom kan kvinnor med högt blodtryck nytta av stressreducerande aktiviteter såsom Yoga eller meditation.

Previous:nothing Next:säkerhet första infällbara babybadkar fakta

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra din förstoppning naturligt
 • huvudsakliga funktion i skelettet
 • epidural injektion biverkningar
 • information om djurens celler
 • gamla timer rättsmedel för kolik
 • Anledningen fötterna sväller i värmen
 • hur man gör en förbättring av ditt liv
 • Lupron depå biverkningar
 • tecken och symtom på tvillinggraviditet
 • define cellmembranet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com