om olika hudutslag hos barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-01-27
När ett barn har ett utslag är det ofta ett svar på något som orsakar hudirritation. Hudutslag kan orsaka klåda, rodnad och en hel del frustration. Genom att titta in i orsaken till utslag, kan du undvika en läkare besök och behandling kan ges. Utslag lätt kan behandlas och ofta rensas på kort tid

Orsaker

Enligt drsears. com, barn utsätts för många irriterande och sjukdomar som kan orsaka utslag. Det är vanligt att barn bryter ut i ett utslag som svar på en irriterande och det viktigaste är att räkna ut vad barnet reagerar på och det bästa sättet att behandla det. Genom att ta en närmare titt på utslag, kan det hjälpa att avgöra om det är något som kräver brådskande vård eller om hembehandling är acceptabel.

Allvarliga fall

De flesta utslag inte är brådskande vård situationer och ofta säkert att behandla på hemma. Enligt drsears. com, den enda utslag som förtjänar omedelbar uppmärksamhet är ett utslag kallas petekier eller pupura. Detta utslag ser ut som små röda platta punkter spruckit blodkärl under huden. De kan också finnas lila eller blå i färgen. Dessa prickar kommer inte att blekna eller vit när huden trycks i 1 till 2 sekunder. De lokaliserar är helt platt, vilket innebär att när du kör fingrarna över prickarna blir det ingen förändring i hudens struktur. Om du tror att ditt barn kan ha petekier eller pupura, söka professionell hjälp omedelbart.

Terminologi

Vanliga utslag kommer att få rodnad i samband med dem tillsammans med någon sorts upp en bård eller gupp. Enligt skinsight. com kan placeringen av hudutslag bidra till att avgöra vilken typ av utslag är det tillsammans med orsaken. Dr Sears anser att veta terminologi för hudutslag hjälper till att avgöra behandling och identifiering av utslag. Förstå om utslaget är BLÅSIG, eller ett gupp med en klar vätska i den, jämfört med en pustule eller varfyllda blåsor, kommer att hjälpa när man diskuterar ett utslag med en läkare eller beslut fattas om ett hem behandling.

Vanliga Utslag

Nässelutslag, eksem, virussjukdom och irriterande hud leda listan över de vanligaste orsakerna till hudutslag hos barn. Blöjeksem, som är ett irriterande för huden, ligger runt blöjområdet och kan orsaka irritation samt klåda och är röd i färgen. Hives är welts som kan hända i någon del av kroppen. De förekommer ofta och försvinner och kan pågå ett par timmar eller några dagar. Enligt skinsight. com bikuporna är ofta en reaktion på något som läkemedel, infektioner, miljö allergier eller stress. Viral Exantem är ett utslag orsakade av virusinfektion och kan också orsaka utslag någonstans på kroppen. Barnets ålder, andra symtom och varaktigheten av utslag kommer att avgöra infektionen orsakar utslag.

Förebyggande /Lösning

Andra typer av hudutslag, som eksem, kan vara långvariga och orsaka svår klåda hos barn. Genom att ta hänsyn till vad olika typer av bad-och hudvårdsprodukter ditt barn använder kan vissa utslag undvikas. Mayoclinic. com finner att vissa saker kan orsaka utslag, såsom eksem, att förvärra som att ta långa och varma bad, snabba förändringar i temperatur, stress, konstgjorda tyger och damm eller sand. Utslag kan orsaka svår klåda, vilket kan leda till infektion om irriterad från klåda. Mayoclinic. com föreslår träffa en läkare om du är orolig utslag har blivit infekterade på grund av klåda.

Behandling

Det finns många över disk krämer som kan användas för att behandla utslag hemma såsom hydrokortison 1 procent. Om hem behandlingar inte tycks underlätta klåda och andra symtom på hudutslag, kontakta läkare för att diskutera andra alternativ. En läkare kan behöva ordinera en antibiotisk salva om en utslag inte verkar klara på egen hand.

Previous:nothing Next:idealvikt utbud av kroppen typ

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar smärta i benen vid menstruation?
 • hur man överlever den överleva H1N1-viruset (svininfluensan)
 • Fakta om rökning för barnen att förstå
 • kan du vara gravid och har en ljus period?
 • Vilka är de behandlingar för hyperemesis?
 • blodiga näsor hos barn
 • problem med örat rör
 • spädbarnsdiarré behandling
 • urin reflux hos barn
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com