orsakar oregelbunden mens

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-04

menarche

"menarche" är den term som används för den period i livet då en hona börjar ha perioder, och därför blir bördig. För de flesta flickor, kan detta hända när som helst i åldrarna 10 och 16. Unga flickor har ofta oregelbundna perioder beror på att hormonerna i kroppen är fluktuerande och eftersom de inte kan ha utvecklat tillräckligt kroppsfett än.

Klimakteriet

Menopause är den fas där en kvinna stannar har mens och blir infertila. Den genomsnittliga kvinnan börjar klimakteriebesvär i åldrarna 35 och 45 och stannar med perioder helt av hennes mitten av 50-talet. Under denna tid (slutet av 30-talet genom tidiga 50-talet), de flesta kvinnor upplever oegentligheter i menstruationscykeln till följd av minskade hormonnivåer. För de flesta kvinnor, perioder bli mindre frekvent innan de helt upphöra.

Stress

Fysisk och emotionell stress kan störa menstruationscykeln. Kvinnliga idrottare har ofta färre och mildare perioder under perioder av regelbundet, intensiv fysisk träning. Idrottare tenderar också att ha mindre kroppsfett, vilket kan minska frekvensen av perioder. Ätstörningar, såsom bulimi och anorexi, kan sänka kroppsfett dramatiskt och kasta av menstruationscykeln. Emotionell stress och ångest kan också leda till oregelbunden menstruation.

Hälsotillstånd

Ett antal hälsotillstånd kan orsaka perioder vara olagliga. Skyldigheter som gäller hormon obalans kan leda till oregelbunden menstruation. Ett sådant villkor är polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), en genetisk sjukdom. Förutom leder till oregelbundna menstruationer och infertilitet frågor, PCOS kan också orsaka akne, överflödigt hår eller håravfall, fetma och en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom och diabetes. Vissa villkor, som endometrios och myom, involvera problemen i livmodern, dessa villkor störa menstruationen regelbundenhet. Om du upplever kronisk oegentligheter i ditt perioder, kontakta din läkare att sätta fingret på orsaken.

Previous:nothing Next:stressa massage

Relaterade artiklar


 • typer av löss
 • stegen i en synundersökning
 • orsakar oregelbunden mens
 • Medicaid senior kompetens
 • effektivitet silverax på klimakteriet symtom
 • skadliga effekten av rökning cigaretter
 • skälen för fostrets undervegetationen
 • hälsoproblem från nagelbitning
 • allt du behöver veta för att bli gravid
 • diastas recti komplikationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com