sätt att testa nivåer graviditetshormonet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-15
Humant koriongonadotropin (hCG) är känd som en graviditet hormon, eftersom kroppen börjar producera detta hormon när en kvinnlig blir gravid. Moderkakan ansluta fostret till livmoderväggen skapar hCG. HCG nivåer kan upptäckas med olika metoder graviditetstest börjar 12 till 14 dagar efter befruktningen, och hCG topp i en kvinnlig kropp mellan den åttonde och elfte graviditetsveckan. Generellt är nivåerna av detta hormon i kvinnans system fördubblas vart 48 till 72 timmar.

Kvalitativa hCG blodprov

En kvalitativ hCG blodprov drar blod från den kvinnliga, oftast från baksidan av handen eller inifrån området armbågen. Den plats där blodet dras är penslas med en rengöringsduk eller antiseptisk kompress för att förstöra bakterier som finns på hudens yta. Ett gummiband är då spänns runt överarmen för att skapa en tillfällig stas, så att den kvinnliga ådror temporärt kommer att svälla och göra det lättare att tränga igenom med en vass nål. Blod är fångade i en injektionsflaska, när tillräckligt med blod dras, är stas och nålen bort. Trycket appliceras på sår för att stoppa blödningen. Detta test innebär inte att mätningen av hCG nivåer, men utförs för att upptäcka förekomsten av hormonet i kroppen bara.

När du har blod dras, kan du uppleva blåmärken och ömhet på den plats där blodet har hämtats. Var försiktig när du utför uppgifter som du kan också vara virrig eller yr.

Kvantitativa hCG

En kvalitativ hCG bedrivs när en läkare vill veta exakt hur mycket hCG du har i din kropp. När hCG upptäcks, kan det avslöja hur långt fram i graviditeten du är. Blod dras på samma sätt som en kvalitativ blodprov. Ditt blod undersöks sedan i ett labb för att bedöma hur mycket hCG blodet innehåller.

Om du har 5 till 50 MIE (miljoner Internationella Enheter) per ml (milliliter) av blod, är du två veckor gravid. Om du har 5 till 426 mIU /ml, är det en fyra veckors graviditet, 18 till 7. 340 mIU /ml indikerar en fem veckors graviditet, och 1080 till 56. 500 mIU /ml indikerar en sex veckors graviditet. Om du har hCG nivåer motsvarande 7. 650 till 229. 000, betyder det en sju till åtta veckors graviditet, om du har 25. 700 att 288. 000 mIU /ml hCG, betyder det att ett nio-till tolv veckors graviditet. Kvinnor som inte är gravid, kommer att få ett blodprov som kommer tillbaka med mindre än 5 mIU /ml hCG behandling.

Urin hCG

urin hCG Prov kan göras hemma eller på en läkarmottagning. Ett urinprov samlas in antingen innan du utför urinprov eller, i vissa hem tester, är du instrueras att urinera på test stickan s provområde.

Utför detta test först på morgonen. Den första morgonurinen är den bästa provet att använda under ett urinprov, eftersom testet söker hCG nivåer: detta hormon ackumuleras i urinen på natten medan du sover. Utför detta test efter att du har missat din tid.

Men det testa det inte för specifika hCG nivåer. Du måste schemalägga en uppföljning med läkaren om du utför testet hemma och få ett positivt resultat. Med diuretika och prometazin kan minska nivåerna av hCG i blodet, och droger som fentiazin kan Parkinsonläkemedel läkemedel och antiepileptika lyfta hCG nivåer.

Komma hCG Tester

För kvantitativa och kvalitativa hCG blodprov, besök din husläkare eller gynekolog. Du kan besöka läkare en dag efter dina missade första perioden om du misstänker att du är gravid.

Du kan få ett urinprov för hCG på läkarmottagningen, också. Du har också alternativet att gå till ditt lokala apotek och plocka upp en av många i graviditeten hemma urinprov, som låter dig testa din urin för hCG nivåer. De tester inkluderar kortfattade instruktioner om hur man utför den på prov hemma urinen: de flesta kräver att du håller teststickan i din ström av urin som du kissar. När du är klar urinera, vänta 30 till 60 sekunder för att se testresultatet visas i fönstret på teststickan.

Vanligtvis teststickan fönster kommer att visa en "-" om du inte är gravid eller ett "+" om du är gravid, men testerna varierar om hur de erbjuder dig resultat.

Previous:nothing Next:kardinalen symptomen på Integumentary systemet

Relaterade artiklar


 • uttjänta processen
 • hur man använder lågkonjunkturen för att öka din hälsa
 • hur man tycker om friluftsliv med allergi astma
 • huvudsakliga funktion i skelettet
 • teorier om orsakerna till Alzheimers
 • diet för någon med smittsam hepatit
 • Hur snart kan du berätta vilket kön barnet är?
 • barn feber utan symtom
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • vad som påverkar hjärtfrekvens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com