tunga och långvariga blödningar före klimakteriet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-23
Blödning när som helst efter att din menscykel har upphört kan alarmerande och oroande. De flesta orsakerna till blödning före uppkomsten av klimakteriet är godartade och behandlingsbara. I vissa sällsynta fall kan det vara ett tecken på ett allvarligt medicinskt tillstånd. Det är bäst att ha alla instanser av blödning utanför menstruationscykeln undersökas av din läkare för att vara säker

Vad är Peri-klimakteriet?

Peri-klimakteriet, även kallad menopaus övergång sker två till åtta år innan klimakteriet börjar. Under detta första skede av klimakteriet börjar nivåerna av det kvinnliga könshormonet östrogen, som är ansvarig för menstruation, att minska. Du kommer fortfarande ha menstruationscykeln, men de kan vara oregelbunden, vilket får dem att bli sporadisk, lättare eller tyngre. Detta oegentligheter i menstruationer kan också orsaka långvariga och kraftiga blödningar.

Uterin blödning

Ett symptom av östrogen nedgången i peri-klimakteriet är uttunningen av livmoderslemhinnan. Livmoder, eller livmoderslemhinnan, foder matas av en uppgång i hormonet östrogen, vilket gör att det tjocknar varje månad. När nivå minskar något, är fodret skjul i din månatliga menstruationscykeln. Som nivån minskar ytterligare, fodret kommer inte tjockna, orsakar livmoder atrofi. Fodret blir så tunt med detta villkor att blodkärlen inrymt i den försvagas och spontant brista. Detta orsakar blod att fly och kan likna en menstruation-typ flödet.

Vaginal blödning

Den vanligaste orsaken till vaginal blödning i stadiet före klimakteriet är vaginal atrofi. Sjunkande nivåer av östrogen orsakar slidväggarna för tunn och bli torr. Detta fungerar mycket på samma sätt som uterin atrofi, vilket får blodkärlen som är inrymt bakom murarna att bli svag på grund av bristen på fasta skydd. Blödning orsakad av vaginal atrofi är oftast lätt och fläckig, men i vissa fall kan det vara tungt. Vissa kvinnor bara att märka blödning från slidan atrofi efter samlag.

Andra orsaker

En annan orsak till blödning före klimakteriet är livmodern polyper. Uterin polyper är glödlampan-formade utväxter som växer från och fäster i livmodern väggar (endometrium). De härrör från en överväxt av celler i livmoderslemhinnan orsakas av oregelbundenheter i östrogen och progesteron. De kan bli så stort som en golfboll eller bli ännu större och kan variera i antal.

Varningar

Alla blödning före eller under klimakteriet och utanför menstruation anses onormal dess att en diagnos ställs. Testning som krävs av din läkare att avgöra om några av de nämnda orsakerna är vad signalerar detta blödning. I vissa sällsynta fall kan detta vara ett tecken på livmoderhalscancer eller livmodercancer.

Previous:nothing Next:Vad gör muskulära systemet?

Relaterade artiklar


 • vilket preventivmedel kommer att göra dig upp i vikt?
 • kroppslukt från svettningar och klimakteriet
 • Hur är förfallodagen för graviditet beräknas i människor?
 • klimakteriet och ilska
 • astma med feber hos barn
 • diy HIV-screening
 • information om Botox och piriformis syndrom
 • muskler som används i andning
 • tecken på heroinmissbruk
 • vad är kroppens system?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com