uroxatral vs Flomax

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-02
Uroxatral och Flomax både läkemedel som används för att behandla förstorad prostata hos män. Dessa läkemedel är mycket lika eftersom de båda tillhör den alfa-blockerare grupp av läkemedel. De har liknande användning och biverkningar. Den största skillnaden mellan de två är hur de påverkar katarakt lider

Uroxatral

Uroxatral är ett varumärke av drogen alfuzosin. Det slappnar av musklerna i blåsan och prostata, vilket gör att urinen att flöda mer fritt. Det ges vanligtvis i form av tabletter som ska sväljas hela i motsats till den som tuggas eller krossas. Du bör också ta Uroxatral efter en måltid och med en hel glas vatten. Detta kommer att hjälpa den att absorberas bättre av kroppen.

Flomax

Flomax är helt av läkemedlet tamsulosin, vilket också gör att musklerna i blåsan och prostata att slappna av. Liksom Uroxatral, bör den tas på en full mage och med massor av vatten för att hjälpa det att fungera mer effektivt. Flomax har varit känt för att orsaka Floppy Iris syndrom hos katarakt patienter. Det kan också påverka sexuell funktion hos en del män genom retrograd ejakulation, där sperman inte är släppt men skjuts in i urinblåsan.

Alfa-adrenerga blockerare

Både Flomax och Uroxatral är medlemmar av alfa-adrenerga blockerare grupp av läkemedel. Precis som namnet antyder, dessa läkemedel blockerar alfa-adrenerga receptorer. Dessa receptorer finns på membran nervceller i det sympatiska nervsystemet. Det sympatiska nervsystemet är en gren av ditt nervsystem som styr ditt svar till hot och andra stimuli. Dessa är omedvetna reaktioner, vilket innebär att du inte kan kontrollera dem. Enkelt uttryckt, alfa-adrenerga blockerare förhindra dessa typer av nervceller från att engagera sig och skickar information till hjärnan för att dra vissa muskler.

biverkningar och läkemedelsinteraktioner

Både Flomax och Uroxatral bör undvikas om du har en njursjukdom, lågt blodtryck eller prostatacancer. Dessa läkemedel är inte heller tänkt att tas med vissa läkemedel, såsom ketoconzole, itraconzole eller ritonavir. Du kan uppleva yrsel, huvudvärk och smärtsam erektion som varar mer än fyra timmar med något av dessa läkemedel. Däremot orsakar Uroxatral inte samma problem som Flomax gör med Floppy Iris syndrom och därmed de som lider av grå starr kan välja det istället för Flomax.

bottom-line

Oavsett om du väljer Flomax eller Uroxatral för dina bekymmer prostataförstoring är upp till dig och din vårdgivare. I de flesta fall kommer din vårdgivare ge dig råd baserat på biverkningar och läkemedelsinteraktioner för varje drog. De som har grå starr och planerar på att ha kirurgi bör undvika Flomax. Rådgör alltid med din vårdgivare som innan start och stopp receptbelagda läkemedel. Diskutera alla dina bekymmer med honom och ta hans råd på allvar.

Previous:nothing Next:estetisk behandling av akne

Relaterade artiklar


 • hur man lär dina barn att undvika influensa
 • barn med andningsbesvär
 • hur man gör kramper försvinna
 • effektivitet silverax på klimakteriet symtom
 • naturliga alternativ till klimakteriet mediciner
 • sportkosttillskott & hälsa
 • hur man vara redo för medicinska nödsituationer under resan med barn
 • sätt att identifiera och ta itu med en varning stroke
 • smärtlindring för gravida
 • alternativ medicin för njursten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com