vad är det jobb i urinblåsan?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-14
Enligt American Urologiska Association, är blåsan ett muskulärt organ formad som en ihålig ballong. En del av urinvägarna är jobbet i urinblåsan att acceptera urin från njurarna och sedan lagra urin tills du är redo att gå på toaletten. När du arbetar på rätt sätt, tömmer blåsan butikerna urin utan läckage och sedan sig själv helt när du bestämmer dig för att urinera

urinvägarna

Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer, är urinvägarna kroppens sätt att producera, lagra och transportera urin, en av kroppens flytande avfall . Förutom urinblåsan, är urinvägarna består av njurar, urinledare, två muskler sfinkter och urinröret.

Acceptera Urin

Som den nationella Njur-och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer förklarar njurarna producerar urin genom bort avfall från blodet. Urin produceras av njurarna sedan reser till urinblåsan genom två tunna rör som kallas urinledarna. Blåsan lagrar urinen tills du är redo att gå på toaletten.

Lagra Urin

Enligt American Urologiska Association, kan blåsan lagra cirka 10 till 20 gram av urin i taget. Urinblåsan sträcker sig så fylls det med urin, så småningom varnar dig att du behöver gå på toaletten. Oavsiktlig läckage av urin hindras av din ringmuskler, cirkulära muskler som omger öppnandet av urinblåsan. När sphincters är stängda, är urin inte kan lämna urinblåsan.

Tömning Urin

Som den amerikanska Urologiska Föreningen förklarar, när du väljer att urinera, din sphincters slappna av, så att urinflödet ut ur kroppen genom en litet rör som kallas urinröret. Musklerna i blåsan också kontraktet bidra till att driva urin ur blåsan. När du är klar urinera, de ringmuskler nära runt blåsan igen och musklerna blåsan slappnar av.

Hur kan det uppstå problem

Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer får blåsan inte alltid göra sitt jobb ordentligt som en följd av åldrande, skada eller sjukdom. Åldersrelaterade försvagning i musklerna i urinblåsan, urinröret och urinledare kan göra det svårare att tömma blåsan, medan förlust av sfinktern styrka kan leda till oavsiktlig läckage av urin. Passagen av urin ur blåsan kan också blockeras av en skada eller ett tillstånd som en förstorad prostata.

Previous:nothing Next:låga triglycerider kost & livsmedel

Relaterade artiklar


 • kan bröstimplantat orsaka cystor?
 • knappen bråck symtom
 • liv efter klimakteriet
 • hur man kan minska dina odds att utveckla bröstcancer
 • hur platsen Braxton Hicks
 • Hur mycket ska du väga?
 • Varför ska du ha vit på sommaren & svart på vintern?
 • förebyggande av diabetes livsmedel
 • barn urinvägsinfektion symtom
 • nattlig hosta hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com